Table of Contents:

  1. Hvad hed Israel på Jesus tid?
  2. Hvad kaldes Palæstina i GT?
  3. Hvad kaldte David landet?
  4. Hvornår startede konflikten mellem Israel og Palæstina?
  5. Hvad hed Palæstina før?
  6. Hvem kom først Palæstina eller Israel?
  7. Hvor kommer palæstinenser fra?
  8. Hvem er David i Djævelens lærling?
  9. Hvad var baggrunden for oprettelsen af staten Israel?
  10. Hvad er problemet i Israel Palæstina konflikten?

Hvad hed Israel på Jesus tid?

Bar Kokhba-oprøret i 135 førte til, at Jerusalem fik navnet Aelia Capitolina, og Juda blev kendt som Palæstina frem til korstogstiden. Da Storbritannien erobrede området fra Det osmanniske rige i det 20. århundrede, begyndte de igen at anvende navnet "Palestina".

Hvad kaldes Palæstina i GT?

Israels land, som engang skal have været beboet af andre folkeslag, heriblandt kanaanæerne (deraf betegnelsen Kanaans land), kendes i jødisk-kristen tradition også som det forjættede land, Det Hellige Land eller Palæstina.

Hvad kaldte David landet?

Ifølge Anden Samuelsbog kapitel 5 vers 4-5 regerede han syv år i Hebron over Juda og 33 år i Jerusalem over hele Israel og Juda. Han blev anset for at være den mægtigste konge i Israel. Landet oplevede stor fremgang under hans ledelse. Sammen med Batseba fik David sønnen Salomon, der blev konge efter faderens død.

Hvornår startede konflikten mellem Israel og Palæstina?

Lanceringen af FN's delingsplan udløste den første, største og vigtigste krig i Palæstina-konflikten, 1948-krigen. Den blev muliggjort på grund af magtvakuumet, som opstod ved afviklingen af det britiske styre i Palæstina.

Hvad hed Palæstina før?

Navnet Palæstina bliver her først og fremmest brugt om Gazastriben og Vestbredden, som Israel har besat siden 1967. Palæstina bliver også brugt i historisk forstand om hele området, som i dag udgør både Israel, Gazastriben og Vestbredden, da dette området hed Palæstina før Israel blev oprettet i 1948.

Hvem kom først Palæstina eller Israel?

Introduktion. I 1948 blev staten Israel oprettet. Det skete gennem krigsførelse og på bekostning af den palæstinensiske befolkning, som boede i området inden.

Hvor kommer palæstinenser fra?

Både jøder og palæstinensere mener at nedstamme fra folk, som boede i området fra omkring 3.000-4.000 år før vor tidsregning. Disse folk kom fra Den Arabiske Halvø og var nomader. Omkring år 1.000 før vor tidsregning opstod en jødisk stat i området under kongen David, som nævnes i Bibelen.

Hvem er David i Djævelens lærling?

40 år, ca. Som konge udrettede David mange ting, og han blev anset som stor, mægtig, vis, barmhjertig, og som en mand, der stolede på Gud. ... Efter sin død endte David i Helvede som fordømt, for at have arrangeret Urias' død, så han kunne få hans kone Batseba for sig selv.

Hvad var baggrunden for oprettelsen af staten Israel?

Med etableringen af en jødisk stat skulle der skabes et sikkert tilflugtssted for alverdens jøder, så de aldrig mere skulle opleve forfølgelser. Det var baggrunden for Loven om Tilbagevenden fra 1950, som gav alle jøder ret til at komme til Israel og få tilkendt statsborgerskab.

Hvad er problemet i Israel Palæstina konflikten?

Israel-Palæstina-konflikten er først og fremmest en territorial konflikt mellem staten Israel og det palæstinensiske folk. Dagens konflikt har sin baggrund i, at europæiske jøder, siden 1880-tallet, flyttede til det område i Mellemøsten, som hed Palæstina - i dag ofte refereret til som det historiske Palæstina.