Table of Contents:

 1. Hvilken slags styre der i perioden 19 fandtes i de afrikanske stater Guinea?
 2. Hvad betyder Guinea?
 3. Hvor meget er 1 Guinea?
 4. Hvilket sprog taler man i Guinea?
 5. Hvad betød Berlinkonferencen for europæerne og afrikanerne?
 6. Hvad kendetegner Afrika i 1870?
 7. Er Guinea et U land?
 8. Hvorfor hedder det pund sterling?
 9. Hvad for nogle penge bruger man i England?
 10. Hvad var den vigtigste handelsvare på Guldkysten?
 11. Hvad er børnedødeligheden i Guinea-Bissau i dag?
 12. Hvem deltog i Berlinkonferencen?
 13. Hvordan blev de fleste kolonier i Afrika selvstændige?
 14. Hvornår havde imperialismen sin storhedsperiode?
 15. Hvornår startede koloniseringen af Afrika?

Hvilken slags styre der i perioden 19 fandtes i de afrikanske stater Guinea?

Det socialistiske styre ophørte i 1984 efter præsident Tourés død.

Hvad betyder Guinea?

Guinea kan være: Guinea – et afrikansk land, som tidligere var en fransk koloni. Guinea-Bissau – et afrikansk land, som tidligere var en portugisisk koloni (Portugisisk Guinea) Ækvatorialguinea – et afrikansk land, som tidligere var en spansk koloni.

Hvor meget er 1 Guinea?

En guinea var en engelsk og senere britisk guldmønt, der blev slået mellem 16. Det var den første britiske guldmønt, som blev slået med maskine. Oprindelig var den et guldpund med en værdi på 20 shilling. Under Karl II blev guldværdien opjusteret til 21 shilling, det vil sige 1 pund og 1 shilling.

Hvilket sprog taler man i Guinea?

FranskGuinea / Officielt sprog

Hvad betød Berlinkonferencen for europæerne og afrikanerne?

Konferencen omhandlede fremmede magters handel og besiddelser i Afrika; der blev vedtaget deklarationer om, at fri handel og neutralitet skulle sikres, at slavehandel i Congobækkenet og det østlige Afrika skulle forbydes, og desuden bestemmelser om fri sejlads på floderne Congo og Niger.

Hvad kendetegner Afrika i 1870?

I 1870'erne kontrollerede de europæiske lande kun 10% af kontinentet. På dette tidspunkt var de vigtigste kolonier Algeriet, kontrolleret af Frankrig, Kapkolonien af Storbritannien, og Angola og Mozambique af Portugal. Teknologiske fremskridt fremmede udvidelsen af europæisk kolonialisme.

Er Guinea et U land?

Guinea valgte efter en folkeafstemning, som den eneste af de tidligere kolonier, uafhængigheden, og den 2. november 1958 blev Guinea en selvstændig republik med Sékou Touré som præsident.

Hvorfor hedder det pund sterling?

Navnet sterling var oprindelige navnet på mønten silver penny, altså 1/240 af et pund dengang et pund stadig var udmålt i sølv. En sovereign var en guldmønt med værdien et pund sterling. En guinea var et pund og en shilling.

Hvad for nogle penge bruger man i England?

Britisk pundEngland / Valuta Pund er valutaen i Storbritannien, og der er intet maxbeløb, som man må medbringe ind i og ud af landet. Skotland har sine egne sedler i pund sterling. De har samme værdi som de engelske sedler og kan anvendes overalt i Storbritannien, selv om de af og til modtages modvilligt.

Hvad var den vigtigste handelsvare på Guldkysten?

Guineabugten omfattede Guldkysten, Slavekysten og Elfenbenskysten, opkaldt efter de enkelte områders vigtigste handelsvarer. Guld, slaver og elfenben drejede det sig om for europæerne i hele området, men i forskellig målestok.

Hvad er børnedødeligheden i Guinea-Bissau i dag?

Ved at bruge disse vacciner har Bandim-projektet opnået en langt større reduktion end forventet, og børnedødeligheden er i dag kun 6-7% i Guinea-Bissau.

Hvem deltog i Berlinkonferencen?

Landene, som var repræsenteret på konferencen, var Tyskland, Østrig-Ungarn, Belgien, Danmark, Frankrig, Storbritannien, Italien, Nederland, Portugal, Rusland, Spanien, Sverige-Norge, det Osmanniske Rige (Tyrkiet) og USA.

Hvordan blev de fleste kolonier i Afrika selvstændige?

Den europæiske besættelse førte til en stigende nationalfølelse og ønske om frihed og i løbet af det 20. århundrede blev kolonialismen fordømt, og de eksisterende kolonier begyndte at opnå selvstyre. Det gik for alvor stærkt efter 2. Verdenskrig, hvor det tog sin begyndelse i Asien og dernæst i Afrika.

Hvornår havde imperialismen sin storhedsperiode?

Historisk er det særligt perioden fra , der forbindes med de store imperialistiske ekspansioner. Om imperialisme er et historisk eller også et nutidigt fænomen, og hvordan imperialisme konkret kan beskrives og forklares bliver stadig diskuteret i både politiske og akademiske sammenhænge.

Hvornår startede koloniseringen af Afrika?

Koloniseringen. Portugiserne var den første europæiske kolonimagt i Afrika, og etablerede allerede omkring år 1500 brohoveder i vore dages Angola og Moçambique. Politiske og religiøse dissidenter, hovedsagelig fra Holland, slog sig ned i Kapområdet i Sydafrika omkring 1650.