Table of Contents:

  1. Hvor stammer navnet Helena fra?
  2. Hvem bortførte den skønne Helene?
  3. Hvem var gift med den skønne Helene?
  4. Hvilken trojansk prins bortførte Helena?
  5. Hvad hedder den græske sagnkonge der drog i krig mod byen Troja?
  6. Hvem er gift med skønne Helena?

Hvor stammer navnet Helena fra?

Helene (fra græsk: Ἑλένη, helene, "fakkel", "lysende" eller "Sankt Elms ild") er et dansk pigenavn. Navnet findes i talrige variationer, hvoraf især følgende navne anvendes i Danmark: Helena, Elena, Helen og Hellen. Næsten 13.000 danskere bærer et af disse navne ifølge Danmarks Statistik. Også Ellen stammer fra Helene.

Hvem bortførte den skønne Helene?

Hun var kendt som den skønneste kvinde på jorden. Da Helena blev gift med Menelaos, svor de øvrige bejlere (og det var mange), at de ville beskytte hende mod bortførelse. Da Helena blev bortført af den trojanske prins Paris, samlede Menelaos og hans bror Agamemnon en hær blandt bejlerne og drog til Troja efter Helena.

Hvem var gift med den skønne Helene?

Grunden var, at hun var datter af Zeus, der havde forvandlet sig til en svane, da han gjorde Helenas mor, Leda, gravid. Derfor var Helena smuk og hvid som en svane og født af et svaneæg. Hun var gift med Menelaos, men bliver "givet" af Afrodite til prins Paris af Troja.

Hvilken trojansk prins bortførte Helena?

Men Afrodite lovede hende bort til den trojanske prins Paris, og Helena lod sig lokke til at flygte med Paris til Troja. Menelaos tvang bejlerne til at holde ord, og dette blev begyndelsen til Den Trojanske Krig. Helena skildres ofte i græske tragedier som krigens årsag.

Hvad hedder den græske sagnkonge der drog i krig mod byen Troja?

Odysseus brugte navnet Ingen om sig selv for at narre kyklopen Polyfem i Odysseen. Odysseus var konge på øen Ithaka, gift med Penelope og far til Telemakos, Athenes yndling, og den klogeste og snedigste af de grækere, der sloges i den trojanske krig. Han opfandt den trojanske hest.

Hvem er gift med skønne Helena?

Hun var gift med Menelaos, men bliver "givet" af Afrodite til prins Paris af Troja.