Table of Contents:

  1. Hvad betyder navnet juli?
  2. Kan man hedde juni?
  3. Hvad er juli måned opkaldt efter?
  4. Hvad er en Luna?
  5. Hvem godkender navne i Danmark?

Hvad betyder navnet juli?

Juli er årets syvende måned. Den er opkaldt efter Julius Cæsar. Ældre dansk navn: Ormemåned. I første halvdel af måneden bærer lindetræerne store mængder af lysegule blomster med fin duft.

Kan man hedde juni?

Maj har været et populært navn siden 1980'erne, og Juni er et pigenavn, der har været let stigende i popularitet inden for de sidste par år. Juli er også et godkendt pigenavn, men minder så meget om navne som Julie og Julia, at de fleste forældre nok vælger et af de navne, hvis de ønsker en association til juli måned.

Hvad er juli måned opkaldt efter?

Månedernes navne
Månedens navnDet gamle danske navnHvad betyder det
MajBlomstermånedBehøver ikke nogen forklaring.
JuniSkærsommermånedDen lyse sommers måned.
JuliOrmemånedMåske opkaldt efter hugorme, der gerne vil sole sig eller efter at det er den måned, der lettest går maddiker i kødet.
AugustHøstmånedHer høster man.

Hvad er en Luna?

"Luna er det latinske ord for 'måne', anvendt som pigenavn. I den romerske mytologi var Luna navn på månegudinden. En kendt og elsket skikkelse er pigen Luna i børne-tv-serien Bamse og Kylling. Luna har altid været et sjældent navn i Danmark.

Hvem godkender navne i Danmark?

Du kan finde lister over godkendte fornavne på Familieretshusets hjemmeside. Hvis du ønsker et navn, som ikke står på listen, skal du i din ansøgning om navngivelse/navneændring begrunde din tilknytning til navnet. Hvis navnet bliver godkendt, skrives det på listen over godkendte fornavne og kan bruges frit af alle.