Table of Contents:

 1. Hvor stor er Vietnam?
 2. Hvad hed Hanoi før?
 3. Hvad blev man enig om i Genève i 1954?
 4. Hvilket land ligger Vietnam?
 5. Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Vietnam?
 6. Hvordan er vietnamesere?
 7. Hvad skal vi se i Hanoi?
 8. Hvordan sluttede Vietnamkrigen?
 9. Hvem tabte Vietnamkrigen?
 10. Hvorfor tabte USA krigen i Vietnam?
 11. Hvem stoppede Vietnamkrigen?
 12. Hvornår er det regntid i Vietnam?
 13. Hvor skal man tage hen i Vietnam?
 14. Er Vietnam et U land?

Hvor stor er Vietnam?

331.690 km²Vietnam / Areal

Hvad hed Hanoi før?

Hanoi eller Ha Noi har været hovedstad for hele Vietnam siden 1976 og var hovedstad i Nordvietnam fra 19.

Hvad blev man enig om i Genève i 1954?

Fredsbetingelserne blev udformet på en kongres i Genève i 1954 med deltagelse af Frankrig, Storbritannien, USA, Sovjetunionen og Kina. Laos og Cambodja blev selvstændige stater, men man kunne ikke enes om Vietnams fremtidige status. Resultatet blev, at landet foreløbig fortsat var delt ved den 17. breddegrad.

Hvilket land ligger Vietnam?

Vietnam ligger i Sydøstasien og er et smalt land med en lang kyst. Indlandslandskabet er præget af bjerge og bakker, som mod kysten bliver til fladere marker. Landet har to store floddeltaer med grønne rismarker ved Mekong-floden i syd og ved Song Hong floden i nord.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Vietnam?

Du kan rejse til Vietnam hele året rundt, for her er ingen højsæson. Det bedste rejsetidspunkt er dog marts og april, hvor temperaturene er nogenlunde ens i alle dele af landet. Du skal altid tage forbehold for regn, når du pakker kufferten og rejser til Vietnam.

Hvordan er vietnamesere?

Den vietnamesiske tænke- og væremåde er således blevet påvirket af en lang række religioner og trosretninger. Ud over buddhisme, taoisme og konfucianisme, er troen på ånder og naturkræfter (animisme) samt kristendom og vestlige ideologier som marxisme betydningsfulde faktorer i den vietnamesiske idéhistorie.

Hvad skal vi se i Hanoi?

Mest populære seværdigheder i Hanoi
 1. Old Quarter. 28.321. ...
 2. Literaturtemplet & Det Nationale Universitet. 10.990. ...
 3. Det Vietnamesiske Etnologimuseum. 6.576. ...
 4. Det Vietnamesiske Kvindemuseum. 5.215. ...
 5. Hoa Lo-fængslet. 10.614. ...
 6. Lake of the Restored Sword (Hoan Kiem Lake) 13.513. ...
 7. Long Bien Bridge. 1.154. ...
 8. Hanoi Opera House. 1.353.

Hvordan sluttede Vietnamkrigen?

Vietnamkrigen sluttede endeligt 30. april 1975 med Saigons fald. Krigen kostede 58.000 dræbte amerikanske soldater og mellem 2 og 5,7 millioner vietnamesere. Et stort antal af disse var civile.

Hvem tabte Vietnamkrigen?

Krigen blev en sejr for Nordvietnam og Vietcong og endte med et genforenet Vietnam under et kommunistisk styre. Krigen kan ses som en koldkrigskonflikt mellem USA og dets allierede på den ene side og Sovjetunionen, Kina og Nordvietnam på den anden.

Hvorfor tabte USA krigen i Vietnam?

Både krigsmodstandere og fortalerne for krigen hævdede, at der var tale om et justitsmord: Calley havde blot gjort sin pligt, fremførte krigstilhængerne, mens modstanderne på deres side indvendte, at Calley var blevet gjort til syndebuk for de massakrer, der efterhånden var hverdagskost i Vietnam.

Hvem stoppede Vietnamkrigen?

Præsident Lyndon B. Johnson sendte en stor mængde kamptropper til Vietnam fra 1965. Næsten alt amerikansk militærpersonel blev trukket ud af Vietnam efter fredsforhandlingerne i Paris i 1973.

Hvornår er det regntid i Vietnam?

Klima og bedste rejsetidspunkt I syd er regntiden fra maj til november – resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året.

Hvor skal man tage hen i Vietnam?

Hovedstaden Hanoi har den længste historie og er altid et besøg værd, samtidig med den er omdrejningspunktet hvis du skal besøge Sapa eller Halong. Hoi An og Hue er bestemt også et besøg værd. Selvom de er mindre end de to tidligere beskrevne byer, vil blandingen af ægte oplevelser og indtryk fange dig.

Er Vietnam et U land?

Men Vietnam er også et u-land og stor modtager af udviklingsbistand. Med 440 millioner bistandskroner i 2004 er Vietnam næststørste modtager af dansk udviklingsbistand, både fordi Danmark gerne vil være en del af Vietnams erhvervsudvikling, og fordi der stadig er stor fattigdom i Vietnam.