Table of Contents:

 1. På hvilken ø døde Homer?
 2. Hvor er Homer begravet?
 3. Hvornår er Homer fra?
 4. Hvad handler Iliaden om?
 5. Hvorfor begyndte krigen i Troja?
 6. Hvad går det homeriske spørgsmål ud på?
 7. Hvordan ender Odysseen?
 8. Hvad hed den græske sagnkonge der drog i krig mod byen Troja?
 9. Hvem startede krigen i Troja?
 10. Hvem forvandlede Odysseus mænd til svin?
 11. Hvad er en Iliade?

På hvilken ø døde Homer?

Homer
Homer Græsk litteratur Antikken
FødtὍμηρος 800-tallet f.v.t. Chios, Grækenland
Død700-tallet f.v.t. Ios, Grækenland
Nationalitet
Uddannelse og virke

Hvor er Homer begravet?

En tradition, der går tilbage til antikken, hævder, at Homer er begravet på den nordlige del af øen ved Plakoto.

Hvornår er Homer fra?

Betegnelsen: ”De homeriske digte” inkluderer alle de skrifter, der tilskrives den græske digter Homer (ca. 700 f.v.t.). Af disse er det kun Iliaden og Odysseen, der stadig er bevaret, og hvorvidt der har levet en person, der er digter til begge, er uvist.

Hvad handler Iliaden om?

Iliaden handler grundlæggende om en krise i grækernes lejr i den trojanske krig. Grækere (achaiere) og trojanere har kæmpet i 9 år, da historien begynder, uden at der er faldet nogen afgørelse. Grækerne forsøger desperat at vinde krigen, men de løber ind i problemer.

Hvorfor begyndte krigen i Troja?

Ønsket efterkommedes, men Helena var uheldigvis allerede gift med kongen af Sparta, Menelaos. Det medførte problemer for Troja: Da Helena inden ægteskabet skulle vælge mellem sine bejlere, fik hendes far dem alle sammen til at sværge på, at uanset hvem hun valgte, skulle de andre beskytte hendes ægteskab.

Hvad går det homeriske spørgsmål ud på?

Det homeriske spørgsmål handler om, hvordan Iliaden og Odysseen er blevet til. Var det én bestemt rapsode ved navn Homer, som digtede dem? Eller stod der i virkeligheden en lang række rapsoder og forfattere bag tilblivelsen af værkerne?

Hvordan ender Odysseen?

sang. Penelope opfordrer bejlerne til en konkurrence: den, der kan spænde Odysseus' bue og skyde en pil gennem 12 økseøjer/øksehoveder, skal få hende til hustru. Ingen af bejlerne kan spænde buen. Til sidst spænder Odysseus buen, mens bejlerne håner ham.

Hvad hed den græske sagnkonge der drog i krig mod byen Troja?

Her digter Homer 700 år f.Kr. om den trojanske krig og Odysseus lange rejse væk fra Ithaka. Odysseus var søn af Laertes og herskede over øen Ithaka 1.200 år f.Kr. Han var en af de mest fremtrædende græske ledere i den trojanske krig, og var helten i digteren Homers beretning Odysseen.

Hvem startede krigen i Troja?

Menelaos var bror til den græske overkonge Agamemnon. Agamemnon herskede i den rige og mægtige by Mykene på Peloponnes. Selvom den skønne Helene var gift med kong Menelaos, førte prins Paris hende med sig hjem til sin by Troja. Der blev derfor krig mellem grækerne og trojanerne.

Hvem forvandlede Odysseus mænd til svin?

Hos troldkvinden Kirke på Aiaia forvandles hans mænd til svin, indtil Odysseus får hævet fortryllelsen igen ved at blive Kirkes elsker i 1 år.

Hvad er en Iliade?

Navnet Iliaden kommer af græsk ilias, genitiv iliados, adjektiv til Ilion 'Troja', dvs. 'det trojanske (digt)'.