Table of Contents:

  1. Hvad betyder mit navn Mathias?
  2. Hvad betyder mit navn Henrik?
  3. Hvad betyder navnet Lasse?
  4. Er Mathias et dansk navn?
  5. Hvilket land kommer Mathias fra?
  6. Hvor mange hedder Henrik i Danmark?
  7. Hvad betyder Mette?
  8. Hvor stammer navnet Anders fra?
  9. Hvor stammer navnet Mads fra?

Hvad betyder mit navn Mathias?

Mathias er et drengenavn. Navnet stammer fra det hebraiske navn Mattithaih, der betyder "Guds gave" eller "gave fra Gud". Navnet kendes fra Det Nye Testamente i Bibelen, hvor Jesu discipel Mathias blev apostel i stedet for forræderen Judas.

Hvad betyder mit navn Henrik?

Henrik er et drengenavn, der omkring det 11. århundrede er kommet til Norden som variant af det tyske Heinrich, der har en usikker betydning, men muligvis betyder "den i hjemmet rige". Fra ældre plattysk Hinric, oldhøjtysk Haimirich, af heim hjem, og rîchi mægtig. Beslægtet med hersker.

Hvad betyder navnet Lasse?

Lasse er et drengenavn, opstået som svensk kælenavn til Lars. Pr. 1. januar 2017 bar 16.432 danskere navnet Lasse.

Er Mathias et dansk navn?

Oprindelse. Navnet Mathias er en græsk form af det hebraiske navn Mattitjah som betyder 'Guds gave'. Navnet er brugt første gang i Danmark i 1200-tallet.

Hvilket land kommer Mathias fra?

Drengenavnet Mathias er den græske form af det hebraiske navn Mattitjahu eller Mattithaih, som betyder “Guds gave” eller “en gave fra Herren”. Fra 1980'erne og nåede navnet sit højeste i 1996. Herefter er antallet af nyfødte, der fik navnet Mathias, faldet. Dog er det stadig et populært modenavn.

Hvor mange hedder Henrik i Danmark?

1. januar 2022
1Peter47.363
3Lars43.901
4Jens43.665
5Thomas41.990
6Henrik41.499

Hvad betyder Mette?

Mette er et pigenavn, der er afledt via Merete af Margrethe, som igen er afledt af Margareta (fra omkring 11. århundrede), der er græsk-latinsk form af det persiske ord for 'perle'. Mette er meget anvendt i Danmark, såvel alene som i sammensætninger samt i variationer som Meta, Metha, Metta og Metty.

Hvor stammer navnet Anders fra?

Anders er et skandinavisk drengenavn, der er afledt af det græske navn Andreas. Dette kommer af det græske ord aner (genitiv: andros), som betyder "mand" eller "menneske". I Danmark er der ifølge Danmarks Statistik 34.987 personer i 2012 med navnet Anders, hvilket gør det til det 14. mest benyttede drengenavn.

Hvor stammer navnet Mads fra?

Mads er et drengenavn, der er udbredt i hele Skandinavien. Det er kortform af Mathias, som er den græske form af det hebraiske navn Matthæus, som betyder Guds gave. I Sverige og Norge kendes navnet i varianterne Mats og Matts. I Norge har man dog historisk også anvendt den danske form Mads.