Table of Contents:

 1. Hvad betyder Ceylon?
 2. Hvad hedder Ceylon i dag?
 3. Hvad kalder man en person fra Sri Lanka?
 4. Hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka?
 5. Hvad er De Tamilske Tigre?
 6. Hvilket sprog snakker man i Sri Lanka?
 7. Hvor mange døde i borgerkrigen i Sri Lanka?
 8. Hvad tror en tamiler på?
 9. Hvor varmt er der i Sri Lanka i februar?
 10. Hvornår er det bedst at tage til Maldiverne?
 11. Hvem opdagede Sri Lanka?
 12. Hvad er en tamil?
 13. Hvor stammer tamilere fra?
 14. Hvilken religion har De Tamilske Tigre?
 15. Hvor er man fra hvis man er tamiler?

Hvad betyder Ceylon?

Hvad er Ceylon te? Ceylon te er en fælles betegnelse for te, der kommer fra Sri Lanka. Ceylon er det tidligere navn for Sri Lanka, og er altså opkaldt efter det gamle navn. Sri Lanka er kendt for sine flotte natur og fantastiske te, der findes i tre varianter, nemlig Sort Ceylon te, Hvid Ceylon te og Grøn Ceylon te.

Hvad hedder Ceylon i dag?

Sri Lanka (singalesisk: ශ්‍රී ලංකා; tamil: இலங்கை) er en sydasiatisk østat beliggende i Det Indiske Ocean. Landet ligger sydøst for Indien og er bestående af en større ø og et antal småøer. Sri Lanka blev under britisk kolonisering og frem til 1972 kaldt Ceylon.

Hvad kalder man en person fra Sri Lanka?

Folket: Sri Lankas befolkning er overvejende singhalesere (74%); den største minoritet er tamilerne (18%) fulgt af arabere (7,7%). Religion: Buddhister (69,3%); hinduer (15,5%); muslimer (7,6%); kristne (7,5%); andre (0,1%).

Hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka?

VejretSri Lanka måned for måned Her er masser af sol og varme, men flere byger trænger sig på. VejretSri lanka i maj, juni, juli, august og september sender bedste anbefalinger mod nord og øst, mens oktober og november bliver lidt mere uforudsigelige. I december er der generelt bedst mod syd og vest.

Hvad er De Tamilske Tigre?

De Tamilske Tigre (LTTE) er en tidligere tamilsk modstandsbevægelse i Sri Lanka, opstået i 1970erne, der kæmpede imod den srilankanske regering for regional autonomi i den nordøstlige del af øen (se Borgerkrigen i Sri Lanka).

Hvilket sprog snakker man i Sri Lanka?

Singalesisk Tamil Sri Lanka/Officielle sprog Sri Lanka - sprog, Officielle sprog i Sri Lanka er det indoariske sprog singalesisk, der tales af næsten tre fjerdedele af befolkningen, samt det dravidiske sprog tamil (se tamiler (sprog)), der tales af ca. en fjerdedel, især i den nordlige og østlige del af øen.

Hvor mange døde i borgerkrigen i Sri Lanka?

Krigen havde store negative konsekvenser for landets befolkning, økonomi og miljø. Det menes, at mere end 75.000 mennesker blev dræbt i forbindelse med krigshandlinger. På grund af Tigrenes militære fremgangsmåde er organisationen blevet udnævnt til terrororganisation af 32 nationer, herunder USA og landene i EU.

Hvad tror en tamiler på?

Flertallet er hinduer, mens betydelige minoriteter er kristne og muslimer.

Hvor varmt er der i Sri Lanka i februar?

Vejret i Sri Lanka i februar bliver temmelig varmt. På varme dage som disse, hvor laveste temperatur ligger på 23°C og højeste temperaturer omkring 32°C grader, er det vigtigt at drikke rigeligt med væske og holde sig kølig. Der kommer mange regnvejrsdage i februar i Sri Lanka.

Hvornår er det bedst at tage til Maldiverne?

Højsæsonen på Maldiverne er fra januar til april, hvor der kommer mindst nedbør. Disse måneder er derfor det bedste rejsetidspunkt til Maldiverne for de der ønsker mest mulig sol. Der er stadig chancer for regn, om end regnskyl er sjældnere og mere kortvarige i denne periode.

Hvem opdagede Sri Lanka?

Singaleserne kom til øen for 2500 år siden. De skabte en højkultur og fordrev vedaerne ind i junglen. Da portugiserne kom til Sri Lanka i 1505, var der to singalesiske og et tamilsk kongerige på øen. Til trods for hård modstand fra beboerne koloniserede portugiserne hurtigt øen.

Hvad er en tamil?

Tamil (தமிழ்) er et dravidisk sprog, som hovedsageligt tales i den indiske delstat Tamil Nadu, i Sri Lankas nordlige og østlige provinser, samt dele af Singapore og Malaysia.

Hvor stammer tamilere fra?

Tamilerne er et folkeslag i det sydlige Asien. Der er omkring 74 millioner tamiler, som hovedsageligt bor i delstaten Tamil Nadu i Indien (63 millioner), i det nordlige og østlige Sri Lanka (3,6 millioner), i Malaysia (1,5 millioner) og Singapore (250.000).

Hvilken religion har De Tamilske Tigre?

Desuden blev det besluttet, at det officielle sprog skulle være Sinhala. Buddhisme, som er singalesernes religion, blev også vedtaget som den officielle statsreligion. En tamilsk radikal bevægelse kendt som De Tamilske Tigre (LTTE) dukkede op og krævede en uafhængig tamilsk stat.

Hvor er man fra hvis man er tamiler?

Tamilerne er et folkeslag i det sydlige Asien. Der er omkring 74 millioner tamiler, som hovedsageligt bor i delstaten Tamil Nadu i Indien (63 millioner), i det nordlige og østlige Sri Lanka (3,6 millioner), i Malaysia (1,5 millioner) og Singapore (250.000).