Table of Contents:

  1. Hvornår var mit navn populær?
  2. Hvad betyder navnet Saga?
  3. Hvad betyder mit navn liv?
  4. Hvor almindeligt er dit navn?
  5. Hvor mange hedder Viggo i Danmark?
  6. Er Saga et svensk navn?

Hvornår var mit navn populær?

Med navnebarometeret kan du selv undersøge, om et fornavn er blevet mere eller mindre populært i løbet af de seneste år. Du skal blot indtaste et fornavn i rubrikken på www.dst.dk/navnebarometer. Herefter vil en kurve præsentere udviklingen i navnets popularitet.

Hvad betyder navnet Saga?

Saga (asynje) – en gudinde i nordisk mytologi. Saga (pigenavn) – et pigenavn. Saga (ost) – et ostemærke. Saga (tidsskrift) – et dansk magasin om rollespil.

Hvad betyder mit navn liv?

Liv er et nordisk pigenavn. Det kommer af oldnordisk "hlíf", der betyder "dække", "beskyttelse" og især "skjold". Senere er det blevet associeret med det oldnordiske "líf", der betyder "liv". Omkring 1.300 danskere bærer navnet eller en variant ifølge Danmarks Statistik.

Hvor almindeligt er dit navn?

Søg på navne og se hvor mange danskere, der hedder det samme som dig. Navnestatistikken bruger første fornavn og sidste efternavn - altså ikke mellemnavne. Er dit fulde navn fx Dorthe Høst Larsen, vil du være registreret under Dorthe Larsen. Efternavne med bindestreg (fx Høst-Larsen) tæller som ét efternavn.

Hvor mange hedder Viggo i Danmark?

Statistikdokumentation
NrNavnAntal
14Victor193
15Theo179
16Elias168
17Viggo167

Er Saga et svensk navn?

- Saga er et nordisk navn, der især bruges i Sverige og Island. I Danmark har det nok fået et boost fra serien 'Broen', hvor en af hovedpersonerne hedder det.