Table of Contents:

  1. Hvad betyder Shanghai?
  2. Hvad er Taiwans officielle navn?
  3. Hvor mange byer med over 1 million indbyggere har Kina?
  4. Hvilken by er størst i Kina?
  5. Hvor mange lande anerkender Taiwan?
  6. Hvad spiser man meget i Kina?
  7. Hvad spiser man til morgenmad i Kina?
  8. Hvor mange byer i Kina har over 10 mio indbyggere?

Hvad betyder Shanghai?

De 2 kinesiske skrifttegn i navnet "Shanghai" (se billede) betyder direkte oversat "op/over" og "hav".

Hvad er Taiwans officielle navn?

Landets officielle navn er “Republikken Kina” og havde sæde i FN med navnet Kina indtil 1971 da det mistede pladsen til Folkerepublikken Kina. Siden dengang er det overalt i verdenen blevet almindeligt kun at bruge navnet Kina om Folkerepublikken Kina og at bruge navnet Taiwan om Republikken Kina.

Hvor mange byer med over 1 million indbyggere har Kina?

I en kinesisk kontekst vil det sige byer med over en million indbyggere, hvilke der i dag findes over 100 af på landsplan. Til sammenligning ligger både Beijing og Shanghai på omkring 20 mio. indbyggere, mens Chengdu, Shenzhen, Guangzhou, Tianjin og Chongqing følger efter.

Hvilken by er størst i Kina?

Shanghai har 18 millioner indbyggere og er Kinas største industriby.

Hvor mange lande anerkender Taiwan?

15 lande anerkender Taiwan på bekostning af Kina. Latinamerika og Caribien: Belize, Guatemala, Haiti, Honduras, Nicaragua, Paraguay, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia og Saint Vincent & Grenadines.

Hvad spiser man meget i Kina?

Kantonesisk madlavning omfatter grise-, okse- og kyllingekød og næsten alt spiseligt. Blandt andet serveres slanger, snegle, insekter, orme, kyllingefødder, andetunger, komave og indvolde . Hunde spises i Kina, men det er ualmindeligt og ikke særlig udbredt.

Hvad spiser man til morgenmad i Kina?

Joke ligner kinesisk congee, det vil sige ris, der er kogt, indtil den næsten opløses og danner en tyk grød, der ligner vores havregrød. Joke serveres varmt, ofte med tilbehør på toppen, såsom æg, svinekødsboller, ingefær og koriander.

Hvor mange byer i Kina har over 10 mio indbyggere?

Listen indeholder 23 metrområder med mere end 4.310.000 indbyggere i Kina, 12 metroområder i USA med mere end 4.295.000 indbyggere og ni metroområder i Indien med mere end 5.935.000 indbyggere.