Table of Contents:

 1. Hvad betyder Kreta?
 2. Hvad er Kretas hovedstad?
 3. Hvor stor er Chania?
 4. Hvad hedder folk på Kreta?
 5. Hvor ofte er der jordskælv på Kreta?
 6. Hvor blæser det mest på Kreta?
 7. Hvor mange byer er der på Kreta?
 8. Hvilken religion har man i Grækenland?
 9. Er der vulkaner på Kreta?
 10. Hvorfor er der jordskælv i Grækenland?
 11. Kan der komme tsunami på Kreta?
 12. Hvor er det varmest på Kreta?
 13. Hvor er det varmest på Kreta i oktober?
 14. Hvad hedder det højeste bjerg på Kreta?
 15. Hvor er det smukkest på Kreta?

Hvad betyder Kreta?

Kreta (græsk: Κρήτη, Kriti) er den største græske ø og den femtestørste i Middelhavet. Kreta er den sydligste af de græske øer i Ægæerhavet, og øen er en fortsættelse af Pindusbjergene på Peloponnes. Øen (og Pindosbjergene) er dannet af kalksten.

Hvad er Kretas hovedstad?

Heraklion - hovedstadenKreta Når du rejser til Heraklion på Kreta kan du også besøge Kretas historiske museum eller nok så vigtigt det arkæologiske museum, der byder på verdensberømte udstillinger af minoisk kunst. Lidt uden for Heraklion kan du studere ruinerne af det berømte Knossos palads.

Hvor stor er Chania?

12,56 km²Chania / Areal

Hvad hedder folk på Kreta?

Kreta virker meget selvstændigt fra Grækenland, f. eks. kalder befolkningen sig selv kretensere, ikke grækere.

Hvor ofte er der jordskælv på Kreta?

Jordskælvene sker ofte i forholdsvis lav dybde, ca. 10 km. Heldigvis rammes Grækenland sjældent af meget kraftige jordskælv, de fleste ligger mellem 2,5-3,5 på Richter-skalaen. Jordskælvene ved Kreta har for de flestes vedkommende deres epicentre i havet syd for øen.

Hvor blæser det mest på Kreta?

Dette medfører usædvanligt høje temperaturer, tørhed og nogle gange sand. Resultatet er, at himlen af og til bliver diset og luften ofte mættet af støv. Den fremherskende vind er dog den fra nordvest.

Hvor mange byer er der på Kreta?

Kreta er en samlet administrativ region opdelt i amterne Chania, Rethimno, Iraklio og Lassithi, og øens administrative, økonomiske og turistmæssige center er hovedbyen Iraklio. Andre større byer er Chania og Rethimno. Kreta har universitet (1973), polyteknisk og agronomisk læreanstalt.

Hvilken religion har man i Grækenland?

Over 95 % af grækerne er medlemmer af den græsk-ortodokse kirke, og grækerne hører til de mest religiøse i EU. Grækenland har også flere berømte græsk-ortodokse klostre, bl. a. et munkekloster på øen Athos.

Er der vulkaner på Kreta?

Det giver anledning til vulkansk aktivitet nogle hundrede kilometer nord for Kreta, hvor der findes en række af nu sovende vulkaner fra Methana til Nisyros. Den mest kendte af disse vulkaner er nok øen Santorini, der eksploderede for 3.500 år siden.

Hvorfor er der jordskælv i Grækenland?

Kollision mellem den afrikanske plade og den ægæiske mikroplade har formentlig været skyld i jordskælvet, der ramte Grækenland og Tyrkiet i nat. Jordskælvet, der har ramt flere græske øer og tyrkiske kystbyer natten til fredag, er langt fra det eneste, der har sendt rystelser igennem området ved Det Ægæiske Hav.

Kan der komme tsunami på Kreta?

Dansk seismolog forklarer, hvorfor jordskælv i Albanien og Grækenland ikke er relaterede - og hvorfor skælvet ved Kreta ikke kommer til at skabe en tsunami.

Hvor er det varmest på Kreta?

Det nordlige Kreta kan sammenlignes med de fleste andre europæiske middelhavsområder. Det sydlige Kreta er varmere, tørrere og mere solrigt, med gennemsnitligt 2800 solskinstimer om året; det kan sammenlignes med kystområderne i Nordafrika hvad angår varme og tørhed.

Hvor er det varmest på Kreta i oktober?

Det mest behagelige
Luft - dagLuft - natRejsemål
23°17°Grækenland, Kreta
23°15°Grækenland, Samos
23°18°Portugal, Madeira
23°16°Grækenland, Zakynthos

Hvad hedder det højeste bjerg på Kreta?

Kreta - Ida bjergetBjerget danner med sin højde på 2.456 m. Kretas højeste punkt.

Hvor er det smukkest på Kreta?

Smukke Agios Nikolaos Ca. 10 km sydvest for Agios Nikolaos ligger den lille landsby Kritsa oppe i bjergene. Mange anser denne for at være den smukkeste landsby på Kreta, og det er skønt at slentre langs de hyggelige gader og nyde de smukke huse samt den smukke panoramaudsigt.