Table of Contents:

 1. Hvor mange tyrkere er der i Berlin?
 2. Hvornår blev Berlin hovedstad igen?
 3. Hvad hedder en der bor i Berlin?
 4. Hvorfor er der bjørne i Berlin?
 5. Hvor mange hjemløse er der i Berlin?
 6. Hvad hedder den flod der løber gennem Berlin?
 7. Hvad skete der i Berlin 1945?
 8. Er der bjørne i Berlin?
 9. Hvilket dyr er Berlins vartegn?
 10. Hvad hedder den flod som løber 47 1 km gennem Tysklands hovedstad Berlin?
 11. Hvor mange floder er der i Berlin?

Hvor mange tyrkere er der i Berlin?

I alt bor der 200.000 mennesker med tyrkisk baggrund i Berlin, hvilket gør distriktet til det område med den største koncentration af tyrkere udenfor Tyrkiet.

Hvornår blev Berlin hovedstad igen?

Dagens Berlin Berlin blev hovedstad i et genforenet Tyskland i juni 1991. Ministerierne og statsbureaukratiet flyttede fra Bonn til Berlin i 1999, og byen fremstår igen som et af Europas vigtigste politiske og kulturelle centre.

Hvad hedder en der bor i Berlin?

Der bor naturligvis tyskere i Berlin - men også så mange andre kulturer og religioner at Berlin må betragtes som en af Europas mest kosmpolitiske byer. Selv er jeg tryg ved at sige: "Ick bin ein berliner". De oprindelige berlinere er naturligvis fra de omkring liggende landsbyer, som Berlin med tiden er vokset indover.

Hvorfor er der bjørne i Berlin?

En anden udbredt forklaring er, at Berlin opstod på et kendt vadested for bjørne. Første gang man så Berlinerbjørnen indgå i byens våbenskjold var i 1280. Da Hohenzollernslægten kom til magten i 1415, blev byvåbenet nu udført med en berlinsk bjørn, der var ført i halsbånd af en ørn.

Hvor mange hjemløse er der i Berlin?

436.000 anerkendte flygtninge uden eget tag over hovedet. Bare i Berlin skønnes der i dag at være ca. 40.000 hjemløse, hvoraf omkring 4.000 decideret bor på gaden.

Hvad hedder den flod der løber gennem Berlin?

Spree (sorbisk Sprjewja) er en tysk flod, som løber gennem byerne Löbau, Bautzen, Spremberg, Cottbus, Lübbenau, Lübben, Erkner og Berlin. Den er en biflod til Havel, der danner en sø ved Grunewald.

Hvad skete der i Berlin 1945?

Berlin blev erobret af Sovjetunionen i Slaget om Berlin fra 16. april til 2. maj 1945, og symbolsk hejstes den røde fane på Brandenburger Tor. Mere end halvdelen af byen var ødelagt, og indbyggertallet var faldet til under tre millioner.

Er der bjørne i Berlin?

Berliner Bär – Berliner Bjørnen har været Berlins vartegn i mere end 700 år, der er bjørne overalt i Berlin. Helt præcist blev bjørnen (Berliner Bär) nævnt første gang i 1100-tallet, hvor historien var at to bjørne boede i Berlin.

Hvilket dyr er Berlins vartegn?

Bjørne er byens vartegn og maskotter. Berlin har siden 1280 haft en bjørn som våbendyr og helt frem til i dag er byvåbnet for Berlin en bjørn.

Hvad hedder den flod som løber 47 1 km gennem Tysklands hovedstad Berlin?

Spree (sorbisk Sprjewja) er en tysk flod, som løber gennem byerne Löbau, Bautzen, Spremberg, Cottbus, Lübbenau, Lübben, Erkner og Berlin.

Hvor mange floder er der i Berlin?

Spree løber 47,1 kilometer gennem byen og Havel 27,1 kilometer. I det hele taget har Berlin 180 kilometer floder og kanaler og flere broer end Venedig. Berlin er en vandby, overraskende nok, for Berlin ligger 300 kilometer fra havet.