Table of Contents:

 1. Hvorfor Vådslibe?
 2. Hvilket sandpapir skal jeg bruge?
 3. Hvad bruger man Vandslibepapir til?
 4. Hvad er Vådslibepapir?
 5. Hvad er Vådslibning?
 6. Hvordan virker en girafsliber?
 7. Hvad er en slibesvamp?
 8. Hvilket sandpapir til bordplade?
 9. Hvordan bruger man Vådslibepapir?
 10. Kan man slibe beton med sandpapir?
 11. Kan man slibe porcelæn?
 12. Kan man slibe gulv med en girafsliber?
 13. Hvordan sliber man vægge?
 14. Hvordan bruger man en slibesvamp?
 15. Hvordan sliber man træbordplade?

Hvorfor Vådslibe?

De værste ujævnheder kan fjernes med en vinkelsliber, men vil man have en fin, blød og glat overflade, kræver det slibning med vådslibepapir. Fuldspartlede vægge og spartelsamlinger af gips glattes med sandpapir minimum korn 100.

Hvilket sandpapir skal jeg bruge?

Sandpapir anvendes til et hav af formål og i mange forskellige brancher....Kornstørrelser.
Træ
GrovslibningP40-60-80
MellemslibningP100-120-150-180
FinslibningP240-320-400
Lak og maling
29. aug. 2017

Hvad bruger man Vandslibepapir til?

Når man skal vandslibe, er det vigtigt at man først kører den ene vej, fx. horizontalt, og når man så går ned i grovhed, går over og sliber verticalt. Denne måde at bruge vandslibepapir på, gør at man "ophæver" ridsernes dybde hver gang man går et trin ned i grovhed.

Hvad er Vådslibepapir?

Vandfast slibepapir, der kan bruges til slibning af våde overflader. Vådslibepapir er oplagt til DIY-projekter og giver dig en meget fin og ensartet overflade. Vådslibepapir kan bruges både vådt og tørt.

Hvad er Vådslibning?

Vandslibepapir er et produkt som anvendes til slibning af forskellige materialer. Det kan blandt andet bruges til plastik, træ og metal. Når man bruger vandslibepapir skal produktet være vådt, for eksempel ved hjælp at en lille flaske med vand som du har ved siden af, og som er med til at sikre et jævnt resultat.

Hvordan virker en girafsliber?

En girafsliber er en stor slibemaskine, som med sin længde og slibesål er genial til store flader. Selve slibesålen er placeret for enden af en lang stang, som ofte kan justeres i længden. Girafsliberens lange stang og store slibesål gør den til et effektivt værktøj, når der skal slibes store væg- og loftsflader.

Hvad er en slibesvamp?

En slibesvamp eller slibemåtte er et fleksibelt slibemiddel, der er særlig let at bruge sammenlignet med normalt sandpapir. slibesvampen består af en skumkerne og er belagt på 2 eller 4 sider med et slibende materiale. På grund af den særligt praktiske form kan den håndteres meget bedre end normalt sandpapir.

Hvilket sandpapir til bordplade?

Når bordpladen er klar til slibning, starter du med det grove sandpapir 80, og sliber med rolige bevægelser i årernes retning. At slibe en bordplade kræver tid og grundighed, hvis du vil have et flot og jævnt resultat. Arbejd dig efterhånden op i korn 120 og afslut med korn 240 for en fin og blød overflade.

Hvordan bruger man Vådslibepapir?

Når man bruger vandslibepapir skal produktet være vådt, for eksempel ved hjælp at en lille flaske med vand som du har ved siden af, og som er med til at sikre et jævnt resultat. Blandt andet vil man bruge vandslibepapir hvis man ønsker en overflade der skal være blank og glat, uden yderligere bearbejdning efter.

Kan man slibe beton med sandpapir?

Silicium er særlig anvendeligt på stenprodukter, da de som de eneste korn, kan bore sig ned i materialet og derved det eneste rigtige valg, når du ønsker en god slibning af sten og beton. Afhængigt af hvilken maskine du skal bruge til formålet, kommer sandpapiret i forskellige former.

Kan man slibe porcelæn?

Slibesten fra Dremel af høj kvalitet der er særligt udviklet til porcelæn, ikke jernholdige metaller, keramik, glas og sten. Slibestenen har en arbejdsdiameter på 19,8 mm.

Kan man slibe gulv med en girafsliber?

Flex WSE 500 girafsliberen kan bruges til et væld af forskellige opgaver på både vægge og gulve, og den er velegnet til at slibe gipsplader eller isolering af polystyren, men den kan for eksempel også forberede overflader til maling og polering.

Hvordan sliber man vægge?

Slib væggen med rystepudser med groft slibepapir, korn 40. Bevæg maskinen med cirkelbevægelser. Her er underlaget en gipsvæg, så der skal ikke trykkes for hårdt, da det kan ødelægge underlaget. Skal du slibe flere vægge, kan du leje en såkaldt girafsliber, der har en større rækkevidde.

Hvordan bruger man en slibesvamp?

Antal: 3 stk....Sådan bruger du Skovby slibesvampe
 1. Rengør overfladen, så den er fri for skidt og støv.
 2. Slib overfladen med Skovby slibesvamp.
 3. Rengør møblet for slibestøv.
 4. Efterbehandl evt. med Skovby træsæbe eller olie efter behov.

Hvordan sliber man træbordplade?

Slib bordpladens store flader i træets længderetning (ikke på tværs) med excentersliberen og groft slibepapir. Slib først med korn 80 og se om slibemaskinen fjerner efterbehandlingen. Hvis ikke den slibes af så prøv med et grovere sandpapir (korn 40).