Table of Contents:

  1. Hvad betyder navnet Emmy?
  2. Kan man hedde Emmy?
  3. Hvor mange hedder Emma?
  4. Hvad betyder navnet Bodil?
  5. Er max et pigenavn?
  6. Hvad betyder navnet Emma på latin?
  7. Hvor gammelt er navnet Emma?

Hvad betyder navnet Emmy?

Navnet "Emmy" blev valgt efter en feminatisering af ordet "immy", et kælenavn for de tidlige kameras optagefunktioner, som blev brugt til de tidligere fjernsynsoptagekameraer.

Kan man hedde Emmy?

Emmy er en engelsk kæleform til Emma, men bruges også som kortform Emily. Navnet var utrolog populært omkring år 1900, hvor man foretrak ultrakorte kvindenavne Asta, Edna, Ella, Erna osv. Emmy er mest almindeligt i København og på Sjælland.

Hvor mange hedder Emma?

Statistikdokumentation
NrNavnAntal
3Freja216
4Clara209
5Ella209
6Emma203

Hvad betyder navnet Bodil?

Dit navn betyder: Bod og kamp.

Er max et pigenavn?

Max er et drengenavn, der stammer fra tysk og er afledt af det latinske Maximilian, der igen er afledt af ordet "maximus" med betydningen "den store". Andre varianter af navnet omfatter Maks, Maxim, Maxime og Maximillian. Lidt over 3.200 danskere bærer et af disse navne ifølge Danmarks Statistik.

Hvad betyder navnet Emma på latin?

Det har forbindelse med Ermana eller Ermina, som er et af Odins tilnavne. Det betød den altomfattende eller mægtige. Afledt heraf betyder Emma den flittige, den der klarer alt, eller den huslige. Varianter over navnet er Emmy.

Hvor gammelt er navnet Emma?

Navnets popularitet i Danmark begyndte midt i 1990'erne, og lige siden dengang har Emma formået at blive helt oppe i top 5 på listen over de mest populære navne – senest som nummer .