Table of Contents:

  1. Hvad er Nøglehullet?
  2. Hvad betyder Nøglehulsmærket hvis det er på kød eller kødpålæg?
  3. Hvad betyder grøn nøgle?
  4. Hvordan bruger jeg Nøglehulsmærket?
  5. Hvornår opstod Nøglehulsmærket?
  6. Hvor mange kender Nøglehulsmærket?
  7. Hvordan får man ø mærket?
  8. Hvad er statskontrolleret økologisk?
  9. Hvad betyder det røde Ø mærke?
  10. Hvad betyder økologi mærket?

Hvad er Nøglehullet?

Fødevarer med Nøglehulsmærket indeholder mange fibre og fuldkorn og har et mindre indhold af fedt, umættet fedt, sukker og salt. Nøglehulsmærket gør det nemt for forbrugeren at vælge de sunde produkter – uden først at skulle læse hele varedeklarationen. Nøglehulsmærket har været anvendt i Sverige i 20 år.

Hvad betyder Nøglehulsmærket hvis det er på kød eller kødpålæg?

Hvis du går efter produkter med Nøglehulsmærket er du sikret, at produktet lever op til et eller flere krav for indhold af fedt, sukker, salt eller kostfibre.

Hvad betyder grøn nøgle?

Det grønne Nøglehulsmærke findes på et hav af varer i supermarkedet. Men hvad betyder mærket præcist, og er der noget, man skal være særligt opmærksom på? SVAR: Nøglehulsmærket er et fællesnordisk ernæringsmærke, som skal guide forbrugerne i deres valg af sundere fødevarer.

Hvordan bruger jeg Nøglehulsmærket?

1.3. Nøglehullet skal på en letforståelig måde synliggøre de valg, der ernæringsmæssigt set, er et sundere valg. Nøglehullet skal være en hjælp for forbrugeren i indkøbssituationen til at vælge de sundere alternati- ver med mindre fedt, salt og sukker, flere kostfibre og mere fuldkorn.

Hvornår opstod Nøglehulsmærket?

Kun fødevarer, der opfylder kravene og dermed bidrager til en sund kost, kan blive Nøglehulsmærket. Slik, is, sodavand og lignende varer kan derfor ikke blive mærket. Mærket blev introduceret 17. juni 2009, men har været i brug i Sverige siden 1989.

Hvor mange kender Nøglehulsmærket?

Ifølge undersøgelser fra YouGov kender 94 % af danskerne i dag til Nøglehulsmærket, og knap halvdelen af befolkningen går specifikt efter fødevarer med Nøglehullet, når de køber dagligvarer.

Hvordan får man ø mærket?

Økomærket kan kun anvendes på produkter, der er certificeret som økologiske af et godkendt kontrolagentur eller -organ. Det betyder, at de har opfyldt strenge betingelser for fremstilling, forarbejdning, transport og oplagring.

Hvad er statskontrolleret økologisk?

Det røde Ø-mærke med teksten “Statskontrolleret økologisk” fortæller, at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den gård eller den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket et økologisk produkt.

Hvad betyder det røde Ø mærke?

Det røde Ø-mærke Ø-mærket er en garanti for, at et økologisk produkt er kontrolleret af de danske myndigheder, som jævnligt fører kontrol med de jordbrug og virksomheder der producerer, forarbejder, pakker eller mærker de økologiske varer i Danmark.

Hvad betyder økologi mærket?

Det røde Ø-mærke blev indført i 1989. Ø-mærket er en garanti for, at et økologisk produkt er kontrolleret af de danske myndigheder, som jævnligt fører kontrol med de jordbrug og virksomheder der producerer, forarbejder, pakker eller mærker de økologiske varer i Danmark.