Table of Contents:

  1. Hvor stammer navnet Mikael fra?
  2. Er Sandra et dansk navn?
  3. Hvor mange i Danmark hedder Michael?
  4. Hvad betyder ordet Lars?
  5. Hvor stammer navnet Thomas fra?
  6. Hvad betyder mit navn Jan?
  7. Hvor mange hedder Jensen?
  8. Hvad betyder navnet Niels?

Hvor stammer navnet Mikael fra?

Michael er et drengenavn, der stammer fra hebraisk (מיכאל) med betydningen "Hvem er som Gud?". Fra Bibelen kendes ærkeenglen Mikael. På dansk bruges blandt andet følgende række varianter af navnet: Mikael, Mike, Mikal, Micael, Michal, Michel, Michele, Miguel, Mitchell.

Er Sandra et dansk navn?

Sandra er en engelsk kortform til Alexandra. Navnet er mest almindeligt i Østjyllandog på Sjælland. Kendte personer med navnet: Sandra Hall Magnus - Dansk musikproducer.

Hvor mange i Danmark hedder Michael?

Samlet set var der 45.617 personer, som hed Michael i 2020. Dette antal var næsten uændret året efter, hvor der pr. 1. januar 2021 var 45.529 personer med navnet Michael i Danmark.

Hvad betyder ordet Lars?

Drengenavnet Lars er den nordiske form af det latinske helgennavn Laurentius, som betyder “person fra Laurentum”. Laurentum var en by i det antikke Italien. Byen havde fået sit navn fra det latinske ord “laurus”, der betyder “laurbær”. Lars har været et almindeligt brugt siden middelalderen.

Hvor stammer navnet Thomas fra?

Thomas er et drengenavn, der kommer fra "Të'oma", der er aramæisk og betyder "tvilling". Navnet forekommer også i varianterne Tomas, Tommas og Thommas, og i alt omkring 43.000 danskere bærer et af disse navne ifølge Danmarks Statistik.

Hvad betyder mit navn Jan?

Betydning og oprindelse Drengenavnet Jan er en tysk og nederlandsk form af navnet Johannes, som betyder “Gud er nådig”. Navnet Jan kendes fra middelalderen i Danmark. Navnet begyndte for alvor at blive et almindeligt navn i 1940'erne, og i 1960'erne og 1970'erne var Jan et modenavn i Danmark.

Hvor mange hedder Jensen?

1. januar 2022
1Nielsen236.397
2Jensen233.713
3Hansen197.548
4Andersen150.161
5Pedersen149.643

Hvad betyder navnet Niels?

Niels er et drengenavn og en nordisk kortform af navnet Nikolaus, som har græsk oprindelse. Nikolaus er sammensat af ordene Nike ("sejr") og laos ("folk").