Table of Contents:

 1. Hvad betyder ordet Jerusalem?
 2. Hvem havde Jerusalem først?
 3. Hvor Jesus blev korsfæstet?
 4. Hvilken betydning har Jerusalem for de kristne?
 5. Hvornår blev Grædemuren bygget?
 6. Hvad er Jerusalems historie?
 7. Hvorfor blev Al Aqsa moskeen bygget?
 8. Hvor ligger Golgata i Jerusalem?
 9. Hvad betyder Al-Aqsa moskeen for islam?
 10. Hvad er de ulovlige bosættelser?
 11. Hvordan ser fremtiden ud for israelerne og palæstinenserne?
 12. Hvem ødelagde Grædemuren?

Hvad betyder ordet Jerusalem?

Etymologi. Byen kaldes også for Davids By, Zions Stad, Fredens By og Den Gyldne Stad. Byens hebraiske navn betyder "fred" eller "testamentarisk gave" mm., mens det arabiske betyder "Den hellige".

Hvem havde Jerusalem først?

Omkring år 1.000 før vor tidsregning opstod en jødisk stat i området under kongen David, som nævnes i Bibelen. Den blev dog underlagt først græsk og siden romersk herredømme, og efter en jødisk opstand blev det jødiske tempel i Jerusalem i år 70 ødelagt og den jødiske befolkning tvunget på flugt.

Hvor Jesus blev korsfæstet?

Ifølge evangelierne var Jesus en jøde fra Galilæa, der i sin samtid blev anset for at være en skriftklog og healer. Han blev døbt af Johannes Døberen og blev korsfæstet i Jerusalem på ordre fra den romerske præfekt, Pontius Pilatus, pga. beskyldninger om landsforræderi og gudsbespottelse.

Hvilken betydning har Jerusalem for de kristne?

Jerusalem er den helligste by for kristne pga. Gravkirken, hvor Jesus ligger begravet, mens den er ligeledes har 1. pladsen for jøder, da Grædemuren står i Jerusalem. For muslimer er Tempelbjerget (Haram ash-Sharif for muslimer) det tredjehelligste sted i verden efter Mekka og Medina i Saudi-Arabien.

Hvornår blev Grædemuren bygget?

19 f.Kr.Grædemuren / Byggeriet blev påbegyndt

Hvad er Jerusalems historie?

Historie. Byen Jerusalem blev erobret af de kristne under det første korstog i 1099, og Jerusalem blev af europæerne opfattet som den naturlige hovedstad i det landområde, de havde erobret, til byen blev erobret af Saladin i 1187.

Hvorfor blev Al Aqsa moskeen bygget?

Under korsfarernes herredømme i Kongeriget Jerusalem blev moskéen omdannet til kirke og palads, hvor bl. a. tempelridderne fik sæde. Som en af de vigtigste muslimske helligdomme har al-Aqsa bevaret sin politiske betydning.

Hvor ligger Golgata i Jerusalem?

Golgata formodes at ligge der, hvor gravkirken nu ligger, lige uden for Jerusalems bymur nær hovedvejen ind til byen. Senere legendedannelse fremhæver Golgata som verdens midtpunkt, hvor indgangen til jordens indre findes, og hvor Adam er begravet (jf.

Hvad betyder Al-Aqsa moskeen for islam?

Al-Aqsa-moskeen er en moské i Jerusalem, bygget ca. år 705. Det er det tredje helligste sted indenfor Islam, efter Mekka og Medina. Moskeens kuppel er 56 meter i diameter, og er dermed verdens syvendestørste moské.

Hvad er de ulovlige bosættelser?

Israelske bosættelser er en term, der anvendes om samfund beboet af israelere på de område, som blev erobret af Israel i forbindelse med Seksdageskrigen i 1967. Disse landområder gælder: Vestbredden, som dels er under israelsk militær kontrol, dels under palæstinensisk selvstyre-kontrol.

Hvordan ser fremtiden ud for israelerne og palæstinenserne?

Tværtimod er den en forudsætning for, at israelere og palæstinensere kan leve fredeligt med hinanden. Visionen er måske naiv på ét punkt: at der er kristne tilbage i Israel/Palæstina om 50 år. Fortsætter den aktuelle udvikling, vil Israel/Palæstina være tømt for kristne til den tid.

Hvem ødelagde Grædemuren?

Templet stod til 70 e.Kr., hvor det blev ødelagt af romerne. Tempelpladsens vestmur, Grædemuren, er i dag den eneste rest af jødernes tempel og regnes for jødedommens helligste sted.