Table of Contents:

 1. Hvordan går mormoner klædt?
 2. Hvor mange mormoner er der i Utah?
 3. Hvilken religion er mormoner?
 4. Hvad kræver det at blive mormon?
 5. Hvad må en mormon?
 6. Hvilken by blev grundlagt af mormoner?
 7. Hvilken by er grundlagt af mormoner?
 8. Hvad står der i mormonernes bog?
 9. Hvilke ritualer har mormoner?

Hvordan går mormoner klædt?

Usømmeligt tøj er alt det tøj, der er tætsiddende, gennemsigtigt eller afslørende på nogen anden måde. Unge piger bør undgå korte shorts, korte nederdele, T-shirts og bluser, der ikke dækker maven, og tøj, der ikke dækker skuldrene, eller som er nedringet foran eller bagpå.

Hvor mange mormoner er der i Utah?

Et flertal blandt delstatens indbyggere tilhører Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, og i 2004 udgjorde disse 62.4% af befolkningen.

Hvilken religion er mormoner?

En mormon er oftest et øgenavn for medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, som af mange kaldes Mormonkirken (dette navn accepteres dog ikke af kirken). Navnet kommer af, at Sidste Dages Hellige ud over Bibelen har "Mormons Bog" som et helligt skrift.

Hvad kræver det at blive mormon?

Kriterier for at opnå frelse
 1. Tro på Jesus Kristus, Gud og Helligånden, som 3 forskellige personer.
 2. Blive døbt og konfirmeret i Mormonkirken.
 3. Tro at Joseph Smith samt alle andre profeter i Mormonkirken var og er Guds sande profeter.
 4. Blive gift for al evighed med en person af modsatte køn i et mormontempel.

Hvad må en mormon?

Modtage de forskellige tempelceremonier. Have det hellige mormonundertøj på dag og nat. Ikke ryge, drikke alkohol, kaffe eller te. Overholde de pagter man har indgået med Gud.

Hvilken by blev grundlagt af mormoner?

fængslet og myrdet. Under kirkens anden leder, Brigham Young, vandrede titusindvis af medlemmer vestpå til Utah, hvor Salt Lake City grundlagdes i 1847; byen er også i dag kirkens centrum med det mægtige Mormon Temple (opført 1853-93) som mormonernes største og vigtigste helligdom.

Hvilken by er grundlagt af mormoner?

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er den største af de kirker, som hævder at være fortsættelsen af Kristi Kirke, grundlagt af Joseph Smith, Jr. 6. april 1830 i Fayette i New York.

Hvad står der i mormonernes bog?

Mormons Bog er et helligt skrift, der kan sammenlignes med Biblen. Den er en optegnelse om, hvordan Gud har handlet med de fordums indbyggere på det amerikanske kontinent, og indeholder det evigtvarende evangeliums fylde.

Hvilke ritualer har mormoner?

Disse ritualer kaldes samlet begavelsen, som først bliver udført for den enkelte mormon og senere på vegne af afdøde, som der er blevet gjort dåb og konfirmation for i templet. Dertil bliver der også bedt for levende personer som på en eller anden måde har det svært.