Table of Contents:

  1. Hvad symbolisere Mona Lisa?
  2. Hvad fortæller Mona Lisa billedet?
  3. Hvad er budskabet med Mona Lisa?
  4. Hvad betyder Salvator Mundi?
  5. Hvad koster det at se Mona Lisa?
  6. Hvad er det dyreste Picasso maleri solgt for?
  7. Hvad koster et Krøyer maleri?
  8. Hvor meget koster verdens dyreste maleri?
  9. Hvem ejer Salvator Mundi?

Hvad symbolisere Mona Lisa?

Maleriet var bestilt af den italienske forretningsmand Francesco Del Giocondo og det skulle portrættere hans hustru Lisa Gherardini. Grundet til, at værket i dag kendes som "Mona Lisa" skyldes at Mona er en sammentrækning af madonna, der betyder "my lady".

Hvad fortæller Mona Lisa billedet?

Maleriet menes af mange at være et portræt af den italienske adelskvinde Lisa Gherardini, hustru til Francesco del Giocondo, og er i olie på et hvidt Lombardisk poppelpanel. Det blev antaget at være blevet malet mellem 15; Leonardo kan dog have fortsat arbejdet med det så sent som i 1517.

Hvad er budskabet med Mona Lisa?

En af myterne er, at det i virkeligheden er et selvportræt. Fortalerne for denne teori påpeger, at maleriet har klare androgyne træk, og at Leonardo Da Vinci malede på billedet i så mange år, at det måtte have en helt særlig betydning.

Hvad betyder Salvator Mundi?

Til venstre: Verdens dyreste maleri, 'Salvator Mundi' – verdens frelser. Et lille maleri, blot 66 gange 45 centimeter, men med en rig historie: Bestilt af Louis XII omkring år 1500, genopdaget på en obskur auktion i New Orleans i 2005 og nu formentlig i hænderne på den saudiarabiske kronprins Mohammad bin Salman.

Hvad koster det at se Mona Lisa?

Billetter til de faste samlinger og udstillinger koster 12 EUR.

Hvad er det dyreste Picasso maleri solgt for?

Maleriet, der er malet i 1955 af Pablo Picasso () og kendt som ”Version O” i serien, blev i maj 2015 solgt til Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani for 179,4 millioner dollars (1,202 milliarder danske kroner). Maleriet er det dyreste maleri, der er solgt ved en auktion – i dette tilfælde Christie's, New York.

Hvad koster et Krøyer maleri?

Marie i haven - P.S. Krøyer Maleriet, som er malet i 1893, blev solgt på auktion ved Christie's i London i juni 2000, for 7.835.000 kroner.

Hvor meget koster verdens dyreste maleri?

1. Salvator Mundi | Leonardo da Vinci | () | solgt for $ 450,3 mio. (€ 382 mio.) Ikke overraskende blev det dyreste maleri i verden, der nogensinde er solgt på auktion fra 20, skabt af Leonardo da Vinci.

Hvem ejer Salvator Mundi?

To år senere købte en russisk milliardær ved navn Dmitrij Rybolovlev maleriet for 847 millioner kroner – mindre end en tredjedel af, hvad han solgte det for i 2017, da det kom på auktion hos Christie's i New York.