Table of Contents:

 1. Hvad er forskellen på camembert og brie?
 2. Hvad er det hvide rundt om brie?
 3. Hvor stammer brie ost fra?
 4. Hvilken brie er bedst?
 5. Hvad hedder osten?
 6. Hvor lang tid kan brie holde sig?
 7. Hvor mange forskellige oste er der?
 8. Hvor ligger brie?
 9. Hvordan smager camembert?
 10. Hvad betyder camembert?
 11. Kan man spise det hvide på brie?
 12. Hvorfor er oste runde?
 13. Er brie pasteuriseret?
 14. Kan man smelte brie?
 15. Er hytteost og flødeost det samme?

Hvad er forskellen på camembert og brie?

Forskellenbrie og camembert er ostens form som har betydning for modningen af osten. En brie er typisk lavet i store forme så tykkelsen af osten bliver lille, mens en camembert typisk laves i mindre forme så tykkelsen af osten bliver større.

Hvad er det hvide rundt om brie?

Den hvide skorpe på brien er skimmel, der vokser på ostens overflade. I dag pasteuriseres de fleste brier.

Hvor stammer brie ost fra?

Brien er en populær hvidskimmelost med en cremet og blød konsistens. Den produce-res mange forskellige steder i verden – men den originale ost er fra Frankrig. Brien er den mest berømte franske ost og er opkaldt efter den franske region, Brie, i den nordlige del af Frankrig.

Hvilken brie er bedst?

Find den mest cremede brie. Kan du lide brieoste, der smager af meget, så kig på sidste holdbarhedsdato, og vælg den ost, der er tættest på. Hvis du vælger den ældste ost, får du ost med mest smag og den mest cremede konsistens.

Hvad hedder osten?

Ostetyper
 • Blåskimmelost.
 • Cheddarost.
 • Danablu.
 • Danbo.
 • Emmentaler.
 • Esrom.
 • Feta.
 • Fåreost.

Hvor lang tid kan brie holde sig?

Ost: Skæreoste og parmesanost opbevarer du bedst i madpapir eller voksbehandlet papir i en plastikboks eller pose. Ostene kan holde 3-4 uger i køleskab. Bløde oste: Camembert, brie, skimmelost, feta, smøreost og hytteost kan holde sig i køleskab i 4-5 dage.

Hvor mange forskellige oste er der?

Der er 5 ostetyper: hård ost, skæreost, halvfast skæreost, blød ost og friskost. Vandindholdet i ost siger noget om hvor fast eller blød en ost er. Jo højere vandindhold, jo blødere og mere cremet er osten.

Hvor ligger brie?

Briens historie går langt tilbage, og brie er en af de største franske osteklassikere. Osten stammer oprindeligt fra området Brie, øst for Paris. Denne franske brie er produceret på Corcieux mejeriet i det nordøstlige Frankrig. Mejeriet er kendt for dets utraditionelle placering i bjergene.

Hvordan smager camembert?

Camembert er en hvidskimmelost, der laves ved at tilsætte en bakteriekultur til mælk. Den har en mere nøddeagtig og stærk smag end brien, da den modner hurtigere på grund af sin lille størrelse.

Hvad betyder camembert?

Camembert stammer fra Nordfrankrig og er kendt for at have en lidt mere intens smag end sin søster – brien. Det er kun fremstillingsprocessen, der adskiller dem. Brie får tilført ekstra fløde og betragtes derfor i modsætning til camembert som en "triple crème"-ost.

Kan man spise det hvide på brie?

Hvis du ikke gør det, bryder briepolitiet din dør ned og slår dig med skorpen, indtil du er brudt og lugter svagt af ammoniak, du giver efter og spiser den. @Knives Du har helt ret. Jeg er stadig på hospitalet fra sidste gang jeg kastede skorpen ud.

Hvorfor er oste runde?

Den luft, mælkesyrekulturerne frembringer under modningen, samler sig til større, regelmæssige runde huller i den færdige ost. Æltet ost er fx en type som maribo. Når vallen er blevet tappet af, røres ostekornene kraftigt (æltes), der æltes salt ind i ostekornene, hvorefter ostemassen fyldes i forme og presses.

Er brie pasteuriseret?

Tjek derfor altid varedeklarationen, om osten er lavet af pasteuriseret mælk. Hårde råmælksoste må gravide godt spise. Bløde oste dækker over hvid- og blåskimmeloste som for eksempel brie, camembert og roquefort. Om de er lavet på råmælk, vil altid fremgå af varedeklarationen.

Kan man smelte brie?

Kom brien i en ovnfast rund skål (12-15 cm i diameter). Bag brien midt i ovnen, til den er lun og flydende - "låget" glider måske lidt til siden, når osten smelter, ellers kan du selv skubbe det til side. Server med honning og rugbrødschips som I dypper i den flydende ost.

Er hytteost og flødeost det samme?

En friskost med en kornet konsistens kaldes for hytteost, hvor imens en friskost med glat og cremet konsistens kaldes for flødeost eller kvark. Flødeosten er fed og kvark er fedtfattig. Ostene har en mild og lidt syrlig smag.