Table of Contents:

  1. Hvad betyder mit navn Alexander?
  2. Hvor mange hedder Olsen i Danmark?
  3. Hvor mange i Danmark hedder Alexander?
  4. Er Alex et dansk navn?
  5. Hvor mange navne er der i Danmark?

Hvad betyder mit navn Alexander?

Alexander stammer fra det græske navn Αλεξανδρος (Alexandros), som betød "Forsvarer mænd/mennesket" fra græsk αλεξω (alexo) "At forsvare, hjælpe" og ανηρ (aner) "mand" (genitiv ανδρος). Det tilsvarende pigenavn er Alexandra. I Danmark er der to kombinationer af navnet: Alexander eller Aleksander.

Hvor mange hedder Olsen i Danmark?

Olsen er et nordisk for- og efternavn, men bruges mest som efternavn. I 2018 var der 48.375, der bar efternavnet i Norge, 2.862 i Sverige (hvor det beslægtede Olsson er langt mere udbredt) og 46.578 i Danmark; varianten Olesen forekommer cirka halvt så ofte. Navnet er et patronym, og betyder "søn af Ole".

Hvor mange i Danmark hedder Alexander?

Det kan også staves på forskellige måder, men herhjemme er den mest udbredte formen med x. Danmarks Statistik har således 9458 der hedder Alexander, mens kun 584 hedder Aleksander – og 4832 hedder Alex. I 90'erne blev Alexander et modenavn, og det toppede i 1994 hvor 624 små drenge blev navngivet Alexander.

Er Alex et dansk navn?

Græsk drengenavn, der kommer af navnet Alexander. Navnet et mest udbredt i København og i det østlige Jylland. Alternativt kan navnet staves Aleks.

Hvor mange navne er der i Danmark?

Seneste nyt om Navne I 2021 fik 6.281 personer et nyt fornavn. Det var det højeste antal siden navneloven blev lavet om i 2006, hvor 6.315 personer skiftede fornavn.