Table of Contents:

  1. Hvem skrev Svanesøen?
  2. Hvordan ender Svanesøen?
  3. Hvor ligger Svanesøen?
  4. Hvad handler Dødens Triumf om?
  5. Hvem dansede Dødens triumf?
  6. Hvilken Ballet handler om Prins Siegfried?

Hvem skrev Svanesøen?

Pjotr Ilitj Tjajkovskij Giscard Rasquin Svanesøen/Komponister

Hvordan ender Svanesøen?

I slutscenen stiger Odette og Siegfried til himmels. I en version af New York City Ballet i 2006 (med koreografi af Peter Martins efter Lev Ivanov, Marius Petipa og George Balanchine) medfører prinsens fatale løfte, at Odette er svane for evigt.

Hvor ligger Svanesøen?

Svanesø ligger midt i skoven syd for Skanderborgs byområde bag ved Sølund.

Hvad handler Dødens Triumf om?

Døden spiller en vigtig rolle i alle kulturer verden over, men dens betydning og opfattelsen af den har ændret sig markant i århundredernes løb. "Dødens triumf" fortæller om det vesteuropæiske syn på døden i løbet af middelalderen om op til det nye årtusind.

Hvem dansede Dødens triumf?

Balletten blev uropført af Den Kongelige Ballet, først som tv-udsendelse på DR i 1971, dernæst som forestilling på Det Kongelige Teater i 1972. Hovedrollen blev danset af Vivi Flindt, og Flemming Flindt medvirkede. Balletten vakte stor opsigt, dels pga. dens opsigtsvækkende nøgendans, dels pga.

Hvilken Ballet handler om Prins Siegfried?

I 1873 blev Tjajkovskij af Moskva-operaen bedt om at skrive musik til balletten Svanesøen. Ballettens handling bygger på et gammelt russisk eventyr af samme navn. Den afholdte prins Siegfried fylder 21 år, og han har af sin mor, dronningen fået en arm- brøst i fødselsdagsgave.