Table of Contents:

 1. Hvad betyder tallene på radiatoren?
 2. Hvad betyder stjernen på radiator?
 3. Hvad skal min radiator stå på?
 4. Hvilken radiatorventil har jeg?
 5. Hvad skal fremløbstemperaturen være?
 6. Hvad skal varmen stå på?
 7. Hvor mange grader skal gasfyret stå på?
 8. Hvornår er en termostat åben?
 9. Hvad er den ideelle fremløbstemperatur?
 10. Hvad er Returløbstermostat?
 11. Hvad er Returventiler?
 12. Hvad er en lav temperatur radiator?
 13. Hvad er et to strengs anlæg?
 14. Hvad er normal indetemperatur?
 15. Hvad holder bedst på varmen?

Hvad betyder tallene på radiatoren?

Den rigtige temperatur Når termostaten står på tre, vil du få cirka 21 grader og på fire cirka 23 grader. hvis du gerne vil have et køligt soveværelse, kan du blot vælge at sætte radiatoren på en lavere varme end de øvrige rum. Ex 1-2, hvilket, der svarer til 17-20 grader.

Hvad betyder stjernen på radiator?

Er rumtemperaturen behagelig, men radiatoren føles kold, er det tegn på, at radiatortermostaten virker. Indstilling på den lille stjerne på radiatortermostatens front sikrer mod frostskader ved minimum energiforbrug.

Hvad skal min radiator stå på?

Den ideelle temperatur er 21 grader Den ideelle rumtemperatur er 21 grader, men hvor meget termostaten skal stå på for at opnå 21 grader, kan variere fra bolig til bolig, så du må prøve dig frem. Termostaten bør dog ikke stå på mere end 3½.

Hvilken radiatorventil har jeg?

Hvis du kan se en pil på din nuværende radiatorventil, og pilen peger ind mod radiatoren, og røret ved radiatorventilen er varmere end røret uden radiatorventil, kan du være ret sikker på, at her er tale om en radiatorventil placeret korrekt på fremløbet.

Hvad skal fremløbstemperaturen være?

Fremløbstemperaturen er temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer fra varmeanlægget. Når det er hård vinter, har man typisk fremløbstemperaturen indstillet til 60 grader. I takt med at vejret bliver mildere om foråret, kan du sænke temperaturen.

Hvad skal varmen stå på?

Kontroller temperaturen på fjernvarmeanlægget I hård frost som nu kan det være nødvendigt med en fremløbstemperatur på 45 til 60 grader. Senere på foråret kan du med fordel skrue gradvist ned til mellem 35 og 45 grader, og når nattefrosten er helt væk, behøver termostaten kun at stå på mellem 35 og 40 grader.

Hvor mange grader skal gasfyret stå på?

Typisk indstilles gasfyret, så det har en fremløbstemperatur på 28-35°C. Det er muligt at indstille en minimumsfremløbstemperatur på nye gasfyr i sommerperioden, så badeværelsesgulvet kan holdes lunt året rundt.

Hvornår er en termostat åben?

Når bælgen udvider sig, trykker den spindlen ned på ventilspindlen, som så lukker ventilen. FJEDEREN INDE I TERMOSTATHUSET strammes eller løsnes, når du drejer på termostaten. Det gør, at der åbnes og lukkes for vandet afhængigt af den temperatur, du stiller termostaten på.

Hvad er den ideelle fremløbstemperatur?

Når det er hård vinter med frostgrader, har man typisk fremløbstemperaturen indstillet til 60 grader. Tidligt forår: 35-45 grader. Tidligt forår, når der kun er enkelte nætter med nattefrost: Fremløbstemperatur på 35-45 grader. Når nattefrosten er væk: 35-40 grader.

Hvad er Returløbstermostat?

Returløbstermostaten sørger dog for at vandet der løber igennem ventilen forbliver den samme temperatur, ved at åbne og lukke for den i takt med at temperaturen af vandet falder og stiger. Der er dog nogle tilfælde hvor denne type regulering kan være at foretrække.

Hvad er Returventiler?

FJVR-ventilen anvendes kun i forbindelse med returløbstermostat FJVR. Returløbstermostat type FJVR regulerer automatisk returløbstemperaturen fra radiatorer, konvektorer og mindre gulvvarmesystemer.

Hvad er en lav temperatur radiator?

Lavtemperatur radiatorer har indbyggede ventilatorer, der fungerer lydløst og øger lavtemperatur radiatorens ydeevne gennem øget konvektion med op til 80%. Lavtemperatur radiatorer eller ventilatorradiatorer er tilpasset moderne, centralvarmesystemer med lav temperatur.

Hvad er et to strengs anlæg?

2-strengs radiatoranlæg Der er ét rør der føre det varme fjernvarmevand ind i radiatoren, og ét rør der fører fjernvarmevandet tilbage til fjernvarmeanlægget. Med et 2-strenget radiatoranlæg er det lettere at afkøle fjernvarmevandet nok og få en god returtemperatur.

Hvad er normal indetemperatur?

Hvad siger loven? ”Generelt bør temperaturen under normale klima- og arbejdsforhold holdes på 20-22°C ved stillesiddende arbejde og må ikke overstige 25°C. Kan denne temperatur ikke holdes, selv ved normale udetemperaturer, bør det undersøges, hvad årsagen hertil kan være.”

Hvad holder bedst på varmen?

I stillestående omgivelser holdes kroppen bedst varm ved at være omgivet at et lag stillestående luft. Kroppen udstråler varme, og den varme opvarmer luften omkring kroppen, som igen holder kroppen varm. På samme måde virker en termokande eller en tørdragt.