Table of Contents:

  1. Hvordan får man vand ud i rummet?
  2. Hvordan kommer man til den internationale rumstation?
  3. Hvad laver NASA?
  4. Hvornår kan jeg se ISS?
  5. Kan man se en satellit fra Jorden?
  6. Kan man se den internationale rumstation fra Jorden?

Hvordan får man vand ud i rummet?

Urin bliver til drikkevand For eksempel indsamles astronauternes urin i toiletterne og sendes gennem et rensningsanlæg, hvor den filtreres og renses kemisk, så den kan genbruges som drikkevand.

Hvordan kommer man til den internationale rumstation?

En rumstation koblet til ISS Modulerne er bygget, så de kan kobles til ISS, men de kan også klare sig selv den dag, man beslutter at lade ISS brænde op i atmosfæren. Ganske kort tid før beslutningen om at forlade ISS permanent, opsendes et særligt modul, som er udsyret med solpaneler og styremotorer.

Hvad laver NASA?

National Aeronautics and Space Administration (NASA) er den amerikanske rumfartsadministration, den amerikanske ækvivalent til det europæiske ESA. NASA får hvert år 16 milliarder dollars af den amerikanske stat til rumforskning og er dermed det største rumfartsagentur i verden.

Hvornår kan jeg se ISS?

Med en afstand på 400 kilometer fra Jordens overflade og en hastighed på omkring 28.000 km/t skulle man ikke tro, det var muligt at spotte den internationale rumstation, ISS, med det blotte øje. Men det er det faktisk.

Kan man se en satellit fra Jorden?

En geostationær satellit, der er i omløb knap 36.000 km over jordoverfladen, kan ikke ses med det blotte øje, men det er nemt at se den internationale rumstation (ISS), der bevæger sig i en bane ca. 340 km over jordoverfladen. ISS bruger kun halvandet minut på at komme fra horisont til horisont.

Kan man se den internationale rumstation fra Jorden?

I denne bane bevæger rumstationen sig med en fart af ca. 28.000 km i timen, hvilket giver den en omløbstid på cirka 90 minutter, svarende til cirka 16 kredsløb i døgnet. Rumstationen er så stor, at den kan ses med det blotte øje fra Jordens overfladen.