Table of Contents:

 1. Hvad betyde Astrid?
 2. Hvor stammer navnet Astrid fra?
 3. Hvad betyder mit navn Mathilde?
 4. Hvilket land kommer navnet Frida fra?
 5. Hvad betyder mit navn Frederik?
 6. Kan man hedde Mathilde?
 7. Hvad betyder mit navn Mikkel?
 8. Hvor mange hedder Anna i DK?
 9. Er Frida et dansk navn?
 10. Hvad betyder Frida på latinsk?
 11. Hvor gammel er navnet Frederik?
 12. Hvor populært er navnet Mathilde?

Hvad betyde Astrid?

Det var ikke ualmindeligt at møde vikinger med navne som Ulf og Bjørn, men det mest almindelige mandsnavn i vikingetidens Danmark var Toke. Navnene kunne også være tillagt særlige egenskaber som Astrid, der betyder ”elsket af guderne”, eller som Ulfhild, der er sammensat af ordene “ulv” og “kamp”.

Hvor stammer navnet Astrid fra?

Astrid (Ásfríðr) er et norrønt pigenavn, der betyder "kærlighedsfuld", "skønhed" eller "hun som er elsket af guderne". Ase-strid. Ase (nordisk gud) og strid = Leg. Gudeleg, eller gudekamp.

Hvad betyder mit navn Mathilde?

Mathilde, Matilde eller Mathilda er et pigenavn af tysk herkomst. Navnet er sammensat af oldhøjtysk maht (magt, kraft, styrke) og hiltia (kamp).

Hvilket land kommer navnet Frida fra?

Frida er et pigenavn, der stammer fra oldnordisk "Friða" via olddansk "Fritha". En anden oprindelse kan være som kortform af en række tyske navne som "Elfrida".

Hvad betyder mit navn Frederik?

Frederik er et drengenavn, der i dansk anvendelse er lånt fra tysk, selv om det første led, "Fred" stammer fra det oldnordiske ord "friðr" (fred), mens andet led, "Erik" kommer fra det olddanske ord "Æinrikr" (enehersker). Frederik betyder derfor noget i retning af "Fredshersker".

Kan man hedde Mathilde?

Navnet Mathilde kan også staves Matilde, Mathilda og Matilda. Den mest udbredte variant er dog Mathilde.

Hvad betyder mit navn Mikkel?

Mikkel er et dansk drengenavn, som i Middelalderen er omdannet fra navnet Mikael. Mikkel er også beslægtet med det oldnordiske ord "Mikill", som betyder mægtig. Navnet har været særligt populært siden 1980'erne, kulminerende i 1996, hvor 1.257 blev døbt Mikkel.

Hvor mange hedder Anna i DK?

1. januar 2022
1Anne44.494
3Kirsten38.232
4Hanne36.894
5Helle33.488
6Anna33.401

Er Frida et dansk navn?

Frida er et nordisk navn som betyder 'den skønne'. Navnet kan også være en kortform til de tyske navne Friederike og Elfriede. Navnet er brugt første gang i Danmark i sagnhistorisk tid.

Hvad betyder Frida på latinsk?

Frida er oprindeligt et oldnordisk navn, som betyder "fredfyldt".

Hvor gammel er navnet Frederik?

Navnet Frederik er en dansk form af det gamle tyske navn Friedrich som er sammensat af de to ord fried ('fred') og rich ('rig'). navnet er brugt første gang i Danmark i 1100-tallet.

Hvor populært er navnet Mathilde?

Der blev i 20 piger, som fik navnet Mathilde. Ifølge Danmarks Statistik var der pr. 1. januar 2020 i alt 10.968 piger, der bar navnet Mathilde.