Table of Contents:

  1. Hvad betyder navnet Mariam?
  2. Hvad betyder navnet Ara?
  3. Hvor stammer navnet Salma fra?
  4. Hvor mange hedder Salma i Danmark?
  5. Hvad betyder Selma på arabisk?
  6. Hvad betyder navnet Musa?
  7. Hvor mange hedder Svend?

Hvad betyder navnet Mariam?

Mariam er et arabisk kvindenavn. Navnet har flere alternative skrivemåder i forskskellige lande, som Mirjam, Mariam, Maryam, Miriam og Miryam. Navnet Mariam er en form for navnet Mary eller Maria. Man er ikke sikker på betydning af navnet, men man mener at navnet kan betyde "den elskede".

Hvad betyder navnet Ara?

Flest arter findes i den slægt der også på latin hedder Ara. Ordet er sikkert en forvanskning af det spanske ord huacamayo (fra indiansk, udtales wakamajo) der betyder papageøje (gennem tysk papagaio).

Hvor stammer navnet Salma fra?

Pigenavn, som på keltisk betyder "smuk". Navnet stammer oprindeligt fra en borg, men er blevet opfattet som pigenavn. En kendt bærer af navnet er den svenske forfatterinde Selma Lagerlöf (), der har sit navn fra den svenske digter Frans Michael Franzéns digte "till Selma".

Hvor mange hedder Salma i Danmark?

Kvinder
MændKvinder
Yunus33Zainab
Hussein32Noor
Omar31Salma
Mustafa30Azra
25. apr. 2006

Hvad betyder Selma på arabisk?

Gammelt keltisk pigenavn, der betyder "smuk". Selma er egentlig et stednavn, navnet på en borg fra Ossiandigtningen (Arabisk). Kortform af det oldtyske Anselma, der menes at betyde "guds hjelm, beskyttelse".

Hvad betyder navnet Musa?

Musa betegnes i islamisk tradition som Kalim Allah 'den, der har talt med Gud'.

Hvor mange hedder Svend?

Navnet forekommer på dansk også i varianterne Sven, Svenning, Svenn, Svenne, Svein og Sveinn, og ifølge Danmarks Statistik bærer over 27.500 danskere et af disse navne. Deraf hedder 24.000 Svend.