Table of Contents:

  1. Hvilken by er grundlagt af mormonerne?
  2. Hvad må man ikke som mormon?
  3. Hvor mange mormoner er der i Danmark?
  4. Hvor mange koner må en mormon have?
  5. Hvilket land blev Jesus født?
  6. Hvor bor mormoner?
  7. Hvornår kom mormoner til Danmark?
  8. Hvor er flerkoneri tilladt?
  9. Hvad er Pinsekirkens Gudssyn?
  10. Hvem er Østens vise?

Hvilken by er grundlagt af mormonerne?

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er den største af de kirker, som hævder at være fortsættelsen af Kristi Kirke, grundlagt af Joseph Smith, Jr. 6. april 1830 i Fayette i New York.

Hvad må man ikke som mormon?

Have det hellige mormonundertøj på dag og nat. Ikke ryge, drikke alkohol, kaffe eller te. Overholde de pagter man har indgået med Gud.

Hvor mange mormoner er der i Danmark?

Medlemmerne af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, ofte kaldet mormoner, betegner sig selv som kristne. Der er ca. 14 millioner medlemmer på verdensplan og omkring 4.500 i Danmark.

Hvor mange koner må en mormon have?

De sidste dages hellige tror, at ægteskabet mellem én mand og én kvinde er Herrens gældende lov om ægteskab. På Bibelens tid befalede Herren nogle at praktisere flerkoneri – ægteskab mellem en mand og mere end én kvinde.

Hvilket land blev Jesus født?

Ifølge evangelierne var Jesus en jøde fra Galilæa, der i sin samtid blev anset for at være en skriftklog og healer. Han blev døbt af Johannes Døberen og blev korsfæstet i Jerusalem på ordre fra den romerske præfekt, Pontius Pilatus, pga. beskyldninger om landsforræderi og gudsbespottelse.

Hvor bor mormoner?

Salt Lake City er mormonernes hovedstad Heraf bor cirka halvdelen i USA, og over en million bor i Utah, hvorved rundt regnet hver anden af statens indbyggere er mormon. Salt Lake City blev grundlagt af mormonerne og er i høj grad deres by.

Hvornår kom mormoner til Danmark?

Den første menighed blev oprettet i Lille Kongensgade i København den 15. september 1850 med omkring 50 medlemmer. Den første danske oversættelse af Mormons Bog blev udgivet i 1851.

Hvor er flerkoneri tilladt?

Flerkoneri er ulovligt i Danmark. Men et ukendt antal muslimer praktiserer alligevel flerkoneri. Det sker ved at indgå muslimske ægteskaber, som ikke registreres hos de danske myndigheder, fortæller fagkyndige.

Hvad er Pinsekirkens Gudssyn?

Pinsekirker er ofte kendetegnet ved en fri gudstjeneste med et moderne rytmisk lovsang, hvor menigheden løfter hænderne eller klapper. Præsten prædiker frit og dynamisk med udgangspunkt i bibelen og ofte med illustrationer fra sit eget eller andres liv.

Hvem er Østens vise?

Det er kun evangelisten Matthæus, som skriver om de vise mænd fra Østerland, der senere blev kaldt konger, Kasper, Melchior og Balthasar. I dansk kalkmaleri skildres de ofte.