Table of Contents:

  1. Hvor stammer navnet Falke fra?
  2. Hvad betyder navnet Nohr?
  3. Er Falke et pigenavn?
  4. Hvad symboliserer en falk?
  5. Er Søren Pilmark med i Vikings?
  6. Hvor stammer navnet Ulf fra?

Hvor stammer navnet Falke fra?

Navnet Falke stammer fra julekalenderen Tinkas Jul, hvor en af de kvindelige hovedpersoner hedder Falke. Da Liv Gro Jensen, hendes kæreste og deres to store børn så julekalenderen i 2019 blev de enige om, at familiens nyeste medlem skulle hedde Falke.

Hvad betyder navnet Nohr?

Navnet har sin oprindelse i retningsbetegnelsen nord og i det arabiske Noor, der betyder lys.

Er Falke et pigenavn?

For piger i Danmark kan ikke Falke. De kan hedde Falk og Falka, men ikke Falke. I begrundelsen for afslaget skriver Familieretshuset: Da det ønskede navn ikke er udbredt som pigefornavn hverken her eller i udlandet, kan vi ikke godkende Falke som pigefornavn.

Hvad symboliserer en falk?

Falk, Falk. Ligesom ørnen er falken knyttet til himlen og Solen og står sammen med høgen som sindbillede på den hårde politiker i modsætning til fredens due. I egyptisk mytologi blev solguden Horus afbildet i falkeskikkelse eller med falkehoved og menneskekrop; også Ra symboliseres af en falk.

Er Søren Pilmark med i Vikings?

Pilmark havde også en lille rolle i den oprindelige 'Vikings'-serie. Danske Niels Arden Oplev er desuden konceptuerende instruktør på seriens første afsnit.

Hvor stammer navnet Ulf fra?

Uffe er et drengenavn, der oprindeligt kommer fra oldhøjtysk eller oldfrisisk "Uffo", der er en kortform for flere navne, der ender på "wulf" eller "ulf". Navnet Ulf har samme oprindelse, og omkring 3.750 danskere bærer et af navnene ifølge Danmarks Statistik.