Table of Contents:

  1. Hvad betyder en måne?
  2. Hvad er det der dækker Månen?
  3. Hvad sker der hvis Månen forsvinder?
  4. Hvor lang tid tager det at komme til Mars?
  5. Hvor er Månen om dagen?
  6. Hvor lang tid må en tatovering ikke få sol?

Hvad betyder en måne?

Månen, symboliserer bl. a. tilblivelse, tidsregning, menstruation, skæbnen, døden, galskab, det kvindelige, det usynlige, det intuitive, en romantisk scene. I folketroen knyttes Månen sammen med galskab (engelsk lunatic “forrykt”, af det latinske navn på Månen Luna).

Hvad er det der dækker Månen?

Jorden kan ikke kaste skygger på Månen Solen lyser på Månen, ligesom den lyser på Jorden, og ligesom på Jorden er halvdelen af overfladen til enhver tid i sollys og den anden halvdel er i mørke. Der er altså nat og dag også på Månen.

Hvad sker der hvis Månen forsvinder?

Et hypotetisk farvel til Månen ville først og fremmest fjerne fundamentet for liv på Jorden, forklarer Post. doc på DTU Space Kristoffer Leer til DR Viden. - Jorden ville få en mindre stabil hældning om sin egen akse, siger han og det ville medføre at klimaet varierede meget mere end vi kender det i dag.

Hvor lang tid tager det at komme til Mars?

Rejsetid til Månen og Mars Vi kan flyve til månen på ca. 3 dage (1/3mio km), mens det tager meget længere at flyve til Mars. Afhængigt af hvilken mission der er tale om, vil turen til Mars (ca. 100mio km) tage mellem 2mdr og 1 år.

Hvor er Månen om dagen?

« »Og i dagene op til og efter nymåne kan vi faktisk kun se Månen i dagslys, da Månen her befinder sig mellem Jorden og Solen,« forklarer Kristoffer Leer. Månen er synlig i dagslys næsten hver dag. Der er dog to undtagelser: Den ene er dagene omkring nymåne, hvor Månen er for tæt på Solen til at være synlig.

Hvor lang tid må en tatovering ikke få sol?

Du under ingen omstændigheder udsætte din nye tatovering for direkte sollys. Før din tatovering har smidt sårskorperne og er helet fuldkommen, hvilket typisk tager 3-4 uger, er det bedst at holde den ude af solen. Dette gælder også solcreme, da området omkring din tatovering kan betragtes som et åbent sår!