Table of Contents:

 1. Hvordan Omkoder man en lås?
 2. Hvilken Ruko cylinder?
 3. Hvilken lås har jeg?
 4. Hvornår blev låse opfundet?
 5. Hvem ejer Ruko?
 6. Hvornår blev nøgler opfundet?
 7. Hvad koster en Ruko nøgle?
 8. Hvad betyder Ruko?
 9. Hvad koster det at omkode en lås?
 10. Hvordan omlægger man en lås?
 11. Hvordan skifter man kode på hængelås?
 12. Hvad koster en dørlås?

Hvordan Omkoder man en lås?

Hvordan omkoder man en lås? En omkodning af låse foregår ved, at vores autoriserede låsesmed afmonterer din eksisterende låsecylinder, som genbruges. Herefter omstiller vi stifterne i cylindren, så den passer til nyskårne nøgler.

Hvilken Ruko cylinder?

Alle låseserier fra Ruko / ASSA ABLOY findes i alle 3 cylinderfaconer. Cylinderens sikkerhedsniveau afhænger af hvilken låseserie du har valgt. Eksempelvis er Garant Plus den sikreste serie af låsecylindre på markedet. Låsecylinderens faconen i sig selv er for så vidt ikke afgørende for din sikkerhed.

Hvilken lås har jeg?

Det er kun muligt at se forskel hvis man kigger på selve nøglen. Du kan kende en usikker låsecylinder på, at dens nøgle har et rundt hoved og kun har 5 stifter. Nøglen kan frit kopieres og indbrudstyven kan let dirke låsen op.

Hvornår blev låse opfundet?

De første låse De første arkæologiske beviser på låsesystemer er ca. 4000 år gamle og stammer fra Egypten, Assyrien og Persien. Disse låse fungerede ved, at man lagde en bjælke på tværs af portens inderside, således at uvedkommende ikke kunne åbne porten.

Hvem ejer Ruko?

ASSA ABLOY har fem divisioner – EMEA, Americas, Asia-Pacific, Global Technologies og Entrance Systems. Division EMEA fungerer i Europa, Mellemøstern og Afrika. Eksempler på mærker: ABLOY, ASSA, IKON, TESA, YALE, Vachette, Certego og Ruko.

Hvornår blev nøgler opfundet?

Den tidligst kendte nøgle er cirka 4000 år gammel. Det ved arkæologerne med sikkerhed, fordi man i et antikt tempel i Khorsabad i det nuværende Irak har fundet verdens ældste lås. Nøglen til låsen eksisterer ikke længere, men forskerne kender låsetypen og den tilhørende nøgle fra flere senere fund i Egypten.

Hvad koster en Ruko nøgle?

Nøgler, Ruko, Kaba, ABUS, Cisa osv.
 • 6 stiftet nøgle for Ruko Serie 600 og lign. ( Kopi af egen nøgle) 55,00 DKK. ...
 • Abus Bravus nøgle 2000. 169,,25 DKK.
 • Ekstra nøgle. 40,00 DKK. 60,00 DKK.
 • Ruko Garant 10 Nøgle. 244,,75 DKK.
 • Ruko Garant Plus nøgle. 192,,50 DKK.
 • Ruko nøgle D1200 Serie. 95,,00 DKK.

Hvad betyder Ruko?

Ruko er et dansk låsefirma der er en del af Assa Abloy. Pr. 1 november 2018 har Ruko A/S skiftet navn til ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark A/S.

Hvad koster det at omkode en lås?

Omkodning af lås pris og omlægning af låsecylinder priser koster fra. 295 kr og det er så selve arbejdet for omkodningen som du betaler for. Oveni kommer der selvfølgelig kørsel og parkering. Det kan også komme gebyr for låsesmedens vagtudkald.

Hvordan omlægger man en lås?

Sådan omlægger vi din lås Når vi skal i gang med en omlægning af lås, og cylinderen er afmonteret, åbnes cylinderen med den gamle nøgle. Når cylinderen er åbnet, fjernes de eksisterende stifter, og nye stifter kommes i tromlen.

Hvordan skifter man kode på hængelås?

Generelt åbnes hængelåsen, bøjlen drejes 90° eller 180°, bøjlen holdes nedtrykket og den nye kode indstilles. Bøjlen drejes retur og den nye talkombination er aktiveret. Fremgangsmåden varierer lidt fra model til model.

Hvad koster en dørlås?

Pris på udskiftning af lås, låsecylinder eller kasselås ved låsesmed
 • Udskift låsecylinder til Dorma VT eller Ruko 1200: 995,- kr.
 • Pris på udskiftning af to låsecylindre: 1.599,- kr.
 • Pris på udskiftning til Ruko 8765 hoveddørslås: 2.495,- kr.