Table of Contents:

 1. Hvad hedder Mona Lisa på fransk?
 2. Hvad er Mona Lisa budskab?
 3. Hvad kaldes Mona Lisa også?
 4. Hvad betyder Mona på italiensk?
 5. Hvad blev Mona Lisa solgt for?
 6. Hvor mange gange er Mona Lisa blevet stjålet?
 7. Hvem har lavet Skriget?
 8. Hvorfor blev Mona Lisa så kendt?
 9. Hvilken genre er Mona Lisa?
 10. Hvor ser man Mona Lisa?
 11. Hvordan blev Mona Lisa stjålet?

Hvad hedder Mona Lisa på fransk?

Mona Lisa (/ ˌmoʊnə ˈliːsə /; italiensk: Monna Lisa [ˈmɔnna ˈliːza] eller La Gioconda [la dʒoˈkonda], fransk: La Joconde [la ʒɔkɔ̃d]) er et halvlangt portrætmaleri af den italienske kunstner Leonardo da Vinci.

Hvad er Mona Lisa budskab?

En af myterne er, at det i virkeligheden er et selvportræt. Fortalerne for denne teori påpeger, at maleriet har klare androgyne træk, og at Leonardo Da Vinci malede på billedet i så mange år, at det måtte have en helt særlig betydning.

Hvad kaldes Mona Lisa også?

La Joconde ( italiensk : La Gioconda [the dʒoˈkonda] eller Monna Lisa [ˈMɔnna ˈliːza] ), eller Portræt af Mona Lisa , er et maleri af kunstneren Leonardo da Vinci , lavet mellem 15 eller mellem 15 og muligvis indtil 1519 (kunstneren døde i år - 2.

Hvad betyder Mona på italiensk?

Maleriet var bestilt af den italienske forretningsmand Francesco Del Giocondo og det skulle portrættere hans hustru Lisa Gherardini. Grundet til, at værket i dag kendes som "Mona Lisa" skyldes at Mona er en sammentrækning af madonna, der betyder "my lady".

Hvad blev Mona Lisa solgt for?

Maleribasen tager ingen provision af salg. Helt tilbage i 1962 blev det forsikret for 100 millioner dollars, hvilket i dag vil svare til cirka 700 millioner dollars. Denne forsikringspris gør ”Mona Lisa” til verdens absolut dyreste maleri.

Hvor mange gange er Mona Lisa blevet stjålet?

Mona Lisa er stjålet af en landsmand I 1910 og første halvdel af 1911 har Peruggia været med til at skære den glasramme til, som beskytter hende mod fugt, hærværk og sollys, og han har også sat glas om andre af Louvres dyrebareste værker.

Hvem har lavet Skriget?

Skriget”, ”The Scream” eller ”Skrik” er navnet på det verdenskendte norske maleri. Faktisk er der i alt fire versioner af værket malet af den norske ekspressionist Edvard Munch i perioden mellem 18. Malerierne er malet i pastelfarver, temperafarver og i oliemaling. Der er to versioner malet i oliemaling.

Hvorfor blev Mona Lisa så kendt?

Maleriet af Mona Lisa var allerede velkendt i kunstkredse, men da det blev stjålet fra Louvre i 1911, blev hun for alvor verdensberømt. Maleriet af Mona Lisa var allerede velkendt i kunstkredse, men da det blev stjålet fra Louvre i 1911, blev hun for alvor verdensberømt.

Hvilken genre er Mona Lisa?

RenæssancenMona Lisa / Periode

Hvor ser man Mona Lisa?

Louvre (siden 1797)Mona Lisa / Placering

Hvordan blev Mona Lisa stjålet?

1911: Mona Lisa stjålet på Louvre i Paris Efter at have holdt maleriet skjult i en kuffert i sin lejlighed i Paris i to år, smuglede Peruggia det til Firenze, hvor han forsøgte at afsætte det. Politet blev dog varslet, og han blev anholdt.