Table of Contents:

 1. Hvornår falder det østromerske rige?
 2. Hvad er det byzantinske rige?
 3. Hvor ligger Byzans?
 4. Hvornår endte det vestromerske rige?
 5. Hvornår slutter Romerriget?
 6. Hvor stort blev Romerriget?
 7. Hvilken by var tidligere kendt som Byzans?
 8. Hvad var det tysk romerske rige?
 9. Hvad hed Istanbul før?
 10. Hvorfor opstod Romerriget?
 11. Hvornår startede og sluttede Romerriget?
 12. Hvornår slutter middelalderen?
 13. Hvor stort var Romeriget?
 14. Hvad var forskellen på Romerrigets republik og kejsertid?
 15. Hvornår skiftede Istanbul navn?

Hvornår falder det østromerske rige?

Konstantinopels fald kom efter blot to måneders belejring af sultan Mehmet erobreren, 29. maj 1453. Den sidste østromerske kejser Konstantin XI mistede livet i kampene, som fulgte efter, at murene faldt. Mehmet besejrede også Mistra i 1460 og Trapezunt i 1461, og havde dermed underlagt sig hele Det østromerske Rige.

Hvad er det byzantinske rige?

Byzantinsk betyder omtrent det samme som Snørklet.

Hvor ligger Byzans?

Byzans lå der, hvor Tyrkiet ligger i dag. I denne smukke by holdt den romerske kejser til. Det Byzantinske Rige var et af de mest magtfulde områder i vikingetiden.

Hvornår endte det vestromerske rige?

476 afsattes den sidste vestromerske kejser Romulus Augustulus af germanerhøvdingen Odoaker, og formelt forenedes Riget under kejseren i Konstantinopel.

Hvornår slutter Romerriget?

Historisk oversigt
509-27 f.Kr.republikansk tid
509 f.Kr.den sidste etruskiske konge fordrives fra Rom
387 f.Kr.gallerne hærger Rom
272 f.Kr.den græske by Tarento erobres af romerne, som herefter har kontrol med hele Den Italiske Halvø

Hvor stort blev Romerriget?

Romerriget
Romerriget Res publica Romana
1175.000.000 km²
3904.400.000 km²
Indbyggertal og befolkning
Anslået 25 f.Kr.56.800.000

Hvilken by var tidligere kendt som Byzans?

Imperiets hovedstad var Konstantinopel, tidligere kaldet Byzans - det nuværende Istanbul - en by, der udøvede betydeligt magt, før den til sidst blev erobret af de osmanniske tyrkere.

Hvad var det tysk romerske rige?

Det Hellige Romerske Rige af Tysk Nation (tysk: Heiliges Römisches Reich deutscher Nation), på dansk som regel kaldt for Det Tysk-Romerske Rige, var et politisk konglomerat af lande i Vest- og Centraleuropa med Tyskland som centrum. Kejserrigets navn skiftede meget gennem tiderne.

Hvad hed Istanbul før?

Imperiets centrale del blev til den moderne stat Tyrkiet. Imperiet blev grundlagt i Anatolien og havde i de første ca. 100 år skiftende hovedstæder i det, der i dag er det vestlige Tyrkiet. Fra 1459 og frem havde riget hovedstad i Istanbul, tidligere kendt som Konstantinopel.

Hvorfor opstod Romerriget?

Historie. Der findes spor af ældgamle beboelser i området omkring Rom, men byen Rom og dermed begyndelsen på det senere verdensrige blev ifølge myterne grundlagt af brødrene Romulus og Remus den 21. april 753 f.Kr.. Rom begyndte at ekspanderende kort efter grundlæggelsen af republikken i det 6.

Hvornår startede og sluttede Romerriget?

Republikken Rom eksisterede fra 509 f.v.t. og blev et kejserrige fra år 27 f.v.t. I 476 faldt den vestlige del af det romerske rige, mens den østlige del bestod helt frem til 1453.

Hvornår slutter middelalderen?

Middelalderen er den konventionelle betegnelse for Europas historie ca. .

Hvor stort var Romeriget?

Under Trajan når Romerriget sit højdepunkt og omfavner et område på hele fem mio. km² – et territorium, der i dag er delt mellem 48 moderne lande.

Hvad var forskellen på Romerrigets republik og kejsertid?

Han bevarede republikkens institutioner, men gav samtidig sig selv uindskrænket magt som Imperator eller kejser (ordet stammer fra 'Cæsar'). Hermed var republikken endeligt død, og Romerriget under ledelse af kejseren var indført.

Hvornår skiftede Istanbul navn?

Tyrkerne indtog Konstantinopel i 1453 med det daværende Osmanniske rige med Fatih Sultan Mehmet som Sultan og gjorde den til hovedstad for det osmanniske imperium og ændrede navnet til Istanbul. Byen ligger på begge sider af Bosporusstrædet og dermed i både Europa og Asien (Anatolien).