Table of Contents:

  1. Hvad betyder mit navn Cecilie?
  2. Hvad betyder mit navn Jannie?
  3. Er Cecilie et gammelt navn?
  4. Hvad betyder navnet Cille?
  5. Hvad betyder mit navn Elisabeth?
  6. Hvad betyder Jane på latin?
  7. Hvad er det ældste navn?
  8. Hvad hed man i 1800 tallet?
  9. Hvor stammer navnet Kamma fra?

Hvad betyder mit navn Cecilie?

Cecilie er et pigenavn, der stammer fra den katolske helgen Sankt Cæcilia. Ordet er afledt af det latinske ord caecus, der betyder "blind". På dansk anvendes også en række varianter af navnet, herunder Cecile, Cecilia, Cecillia, Cecillie, Cæcilia og Cæcilie.

Hvad betyder mit navn Jannie?

Janni: Kommer af navnene Marianne, Jane og Janice. Janni betyder “Smuk” på sydafrikansk. Jay: Betyder Konge Krage (som fuglen). Jeanette: Kommer af navnet Johannes, som betyder “Gud har handlet nådigt” .

Er Cecilie et gammelt navn?

Navnet Cecilie er en dansk form af Caecilia, diminutiv af latin caecus 'blind', oprindeligt efter det romerske slægtsnavn gens Caecilia. I 2015 bar 15.224 danskere navnet Cecilie, mens varianten Cæcilie blev båret af 481.

Hvad betyder navnet Cille?

Cille: Kommer fra det latisnke “cilie”, der betyder “lille hår” eller “øjenvippe”.

Hvad betyder mit navn Elisabeth?

Elisabeth er et pigenavn, der stammer fra hebraisk Elisheba, som betyder "Gud er fuldkommenhed", "Guds løfte" eller "Gud har svoret". Navnet findes i en række nærtbeslægtede varianter, herunder Elisabet, Elisabetta og Elizabeth.

Hvad betyder Jane på latin?

Jane er et kvindenavn, som er kortform af det engelske Johanna, og det betyder "Gud er taknemmelig".

Hvad er det ældste navn?

Fornavne i oldtiden De ældste danske personnavne kender vi næsten udelukkende fra de danske runeindskrifter, hvoraf de ældste er fra omkring 200 e.Kr. Fra indskrifterne kender vi ca. 200 navne i alt, fx Asger, Gunnar, Ragnhild, Rolf og Sigrid, som der også findes varianter af i moderne dansk.

Hvad hed man i 1800 tallet?

1800-tallet : I denne periode var det moderne at give sine børn navne efter litteraturens store helte. Dette betød blandt andet, at der kom en navnerenæssance for de gamle nordiske navne. Erik, Hakon, Harald, Helge, Thora, Thyra, Carl, Valdemar, Oluf, Otto, Holger, Aage, Dagmar, Agnes, Inge, Ingeborg, Viggo.

Hvor stammer navnet Kamma fra?

Kamma er en sammentrækning af dobbeltnavnet Karen Margrethe,men bruges undertiden også som kæleform til Camilla. Kamma blev først 1900-talet anvendt som selvstændigt døbenavn. Det er mest almindeligt i København ogØstjylland.