Table of Contents:

 1. Hvad er N 1?
 2. Hvilket elselskab har jeg?
 3. Hvad er n1s?
 4. Hvem ejer netselskabet N1?
 5. Hvad er et netselskab?
 6. Hvilket netselskab kan jeg få?
 7. Hvad er mit energiselskab?
 8. Er der strømafbrydelse?
 9. Hvem ejer distributions nettet?
 10. Hvem står bag nordlys?
 11. Hvad er en el?
 12. Hvem er netselskab?
 13. Hvor mange elselskaber er der i Danmark?
 14. Hvilke elselskab skal jeg vælge?
 15. Hvor har jeg strøm fra?

Hvad er N 1?

N1 er en fusion mellem Evonet og det tidligere N1 – vi er Jyllands største elnetselskab. Vi er mere end 450 medarbejdere, som hver dag forsyner ca. 750.000 hjem og virksomheder med strøm. I N1 investerer vi løbende i elnettet, så det kan løfte fremtidens behov.

Hvilket elselskab har jeg?

Er du i tvivl om, hvem din elleverandør er, kan du logge ind på Eloverblik og finde oplysningerne der. Det er dog kun den registrerede elforbruger på adressen, som kan logge ind. Er det fx. din sambo, der står på regningen, så er det din sambo, der kan logge ind og finde oplysningerne.

Hvad er n1s?

Det er Netselskabet N1, som sørger for, at der er strøm i stikkontakten hos omkring 385.000 midt- og nordjyske elnetkunder. Fra den 1. juli 2018 skal alle koncernforbundne netselskaber være navngivet på en måde, som tydeligt adskiller sig fra navnet på den koncern, de hører til.

Hvem ejer netselskabet N1?

Norlys-koncernen ejer desuden Stofa og Eniig Fiber, som er samlet under Norlys Digital, og Netselskabet N1, som ligger i Norlys Forsyning samt 50 procent af Eurowind Energy, som ligger i Norlys Renewables.

Hvad er et netselskab?

​Dit netselskab er det selskab, der i dit lokalområde ejer de kabler, der transporterer el fra producenten til din stikkontakt. Du kan frit vælge el-leverandør, uanset hvilket netselskab der leverer el i dit område.

Hvilket netselskab kan jeg få?

Du kan ikke selv vælge dit netselskab. Det er nemlig det netselskab, der ejer kablerne der hvor du bor, der automatisk bliver dit netselskab. Men det betyder ikke, at dit netselskab kan styre, hvilken form for strøm, du får i stikkontakten.

Hvad er mit energiselskab?

Hvis du ikke er klar over, hvem der er dit elselskab, kan du finde svaret på din seneste elregning. Her vil det fremgå, hvilket selskab, der er dit nuværende elselskab. Det er den letteste måde at finde ud af, hvem du køber din strøm af.

Er der strømafbrydelse?

Mangler du og dine naboer på vejen strøm, og dukker afbrydelsen ikke op på kortet eller i listen, så ring til os på 70 20 58 00. Der kan godt gå lidt tid, fra du oplever en strømafbrydelse, til den bliver registreret i listen.

Hvem ejer distributions nettet?

Distributionsnettene er ejet og drevet af 1 operatør: Evida, som er ejet den danske stat og som varetager distributionen af gas og vedligehold af gasnettet i hele Danmark.

Hvem står bag nordlys?

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, cirka 1,7 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern. Norlys ejer Stofa og N1 og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.

Hvad er en el?

Strøm er det samme som elektrisk energi, el eller elektricitet. Disse ord betyder alle det samme. Vi bruger allerede elektrisk energi hele tiden. Til mobilen, til ventilation på badeværelset efter badet, til brødristeren, køleskabet, computeren, osv.

Hvem er netselskab?

​Dit netselskab er det selskab, der i dit lokalområde ejer de kabler, der transporterer el fra producenten til din stikkontakt. Du kan frit vælge el-leverandør, uanset hvilket netselskab der leverer el i dit område.

Hvor mange elselskaber er der i Danmark?

I Danmark findes der over 45 forskellige elselskaber, der tilbyder at levere strøm hjem til dig. Siden 2003 har det danske elmarkedet været frit.

Hvilke elselskab skal jeg vælge?

Som forbruger kan du frit vælge elselskab, men du kan ikke selv vælge et netselskab. Der er kun ét netselskab, som ejer kablerne ved din bolig. Det vil altid være elselskabet, som du får elregningen fra.

Hvor har jeg strøm fra?

Elselskabet er det selskab, du køber strømmen fra, mens netselskabet er det, der ejer kablerne, som strømmen ledes igennem, når den skal ud til din bolig. Det er dermed dit netselskab, der står for leverancen af din strøm. Selvom du frit kan vælge elselskab, så kan du ikke selv vælge dit netselskab.