Table of Contents:

  1. Hvad symbolisere navnet Anna?
  2. Hvad betyder Anne Birgitte?
  3. Hvad betyder navnet Magnus?
  4. Hvad betyder navnet Vibeke?
  5. Hvad betyder navnet Christina?
  6. Hvad betyder Karoline på latin?
  7. Hvor gammel er navnet Magnus?

Hvad symbolisere navnet Anna?

Navnet Anna er en græsk form af det hebraiske navn Hannah som muligvis betyder 'nåde' eller 'skønhed'. Navnets betydning er dog omdiskuteret.

Hvad betyder Anne Birgitte?

Birgitte er et pigenavn, der stammer fra det keltiske ord for "strålende". Der findes adskillige varianter af navnet på dansk, herunder Birgit, Gitte, Birgitta, Birgithe, Brigitte, Brigitta og Bergitte.

Hvad betyder navnet Magnus?

Magnus er et drengenavn, der stammer fra latin, hvor det som adjektiv betyder "stor" eller "den store". Navnet har specielt været udbredt i Skandinavien i en afledning af Karl den Store, hvis navn på latin er Carolus Magnus.

Hvad betyder navnet Vibeke?

Vibeke er et pigenavn, der enten stammer fra plattysk "wievke(n)" (tysk: "Weibchen"), som betyder "lille kvinde" eller er en kortform af flere navne startende på "Wig-", der betyder "strid". Cirka 12 900 bærer navnet eller variationer heraf.

Hvad betyder navnet Christina?

Christinaer et græsk navn, som betyder 'kristen'. Der hellige Christina var en romerskmartyr i 300-tallet. Navnet blev brugt i de nordiske kongeslægter imiddelalderen. Navnet er mestalmindeligt i København og Østjylland.

Hvad betyder Karoline på latin?

Caroline (Karoline) er en fransk kæleform og variant af pigenavnet Carolina. Carolina er den latinske hunkønsform af det latinske drengenavn Carolinus, som muligvis er en latinsk form af det germanske mandsnavn Karl, der betyder 'fri mand'.

Hvor gammel er navnet Magnus?

Navnet Magnus er stammer fra latin og betyder “den store”. Det er et skandinavisk drengenavn, som kom til Danmark starten af det 1100 århundrede.