Table of Contents:

 1. Hvad betyder navnet Mercedes?
 2. Hvem var den første person til at drage på en længere tur med et benzindrevet køretøj?
 3. Hvorfor hedder bilen Mercedes?
 4. Hvordan har Mercedes fået sit navn?
 5. Hvornår kom Mercedes Benz til Danmark?
 6. Hvad var det første transportmiddel?
 7. Hvornår kom benzin bilen?
 8. Hvad hed Mercedes første bil?
 9. Hvilke bilmærker ejer Daimler?
 10. Hvilket firma ejer Mercedes?
 11. Hvornår kom automobilen til Danmark?
 12. Hvor længe har Mercedes-Benz været i Danmark?
 13. Hvad var det første transportmiddel i Danmark?

Hvad betyder navnet Mercedes?

Mercedes er et spansk pigenavn. Er et spansk ord for barmhjertighed. En af hovedpersonerne i romanen Greven af Monte Cristo af Alexandre Dumas den ældre hedder Mercédès.

Hvem var den første person til at drage på en længere tur med et benzindrevet køretøj?

1888: Bertha Benz. “ Og det er da også en kendsgerning, at Bertha Benz bliver afgørende for Carl Benz' senere succes, idet hun støtter ham i alle hans aktiviteter og deler hans pionerånd. Således er det også hende, der bliver det første menneske til at foretage en længere tur med et benzindrevet automobil.

Hvorfor hedder bilen Mercedes?

Navnet Mercedes blev valgt, fordi den østrigske forretningsmand Emil Jellinek (), som havde navngivet både sine huse og sin datter Mercedes, bestilte en større serie biler fra Daimler. I løbet af 1930'erne skaffede Mercedes-Benz sig en dominerende stilling i Tyskland på markedet for dyrere biler.

Hvordan har Mercedes fået sit navn?

Men da Daimler havde solgt licensrettighederne til sine biler i Frankrig til Panhard-Levassor, måtte de have et andet navn. Jelinek foreslog så at man brugte hans datters navn. Bilerne var uhyre succesfulde, så Daimler besluttede sig for at beholde navnet til sine fremtidige modeller.

Hvornår kom Mercedes Benz til Danmark?

Og vi taler om midten af 1890'erne. Den første danske importør af Daimler solgte også den første bil den svenske konge købte, mens der gik nogle år før det danske kongehus købte en Mercedes – det var i 1914 og til gengæld den første åbne bil Kongehuset erhvervede.

Hvad var det første transportmiddel?

I den første lange tid skete transporten til fods, senere kom vogne, skibe, biler, tog og flyvemaskiner. Fortidens transport har medført at der gennem årtusinder er anlagt veje og broer, jernbaner, havne og lufthavne. En del af anlæggene er stadig i brug i dag.

Hvornår kom benzin bilen?

I 1885 blev den første encylindrede benzinmotor med firetakts cyklus opfundet af tyskeren Gottlieb Daimler.

Hvad hed Mercedes første bil?

Forretningsforbindelsen til den i marts 1900 afdøde Gottlieb Daimler insisterer på, at vognen skal bære navnet ”Daimler-Mercedes“ – efter Jellineks yndlingsdatter. Den første Mercedes kører prompte sejren hjem i væddeløbet Nice-Aix-Salon-Nice.

Hvilke bilmærker ejer Daimler?

Mercedes-Benz ofte blot Mercedes er et tysk bilmærke under Daimler AG. Bilmærket blev til ved en sammenlægning af de to virksomheder Daimler-Motoren-Gesellschaft og Benz & Cie under navnet Daimler-Benz AG. Daimler solgte dog sine biler under navnet Mercedes.

Hvilket firma ejer Mercedes?

Mercedes-Benz ofte blot Mercedes er et tysk bilmærke under Daimler AG. Bilmærket blev til ved en sammenlægning af de to virksomheder Daimler-Motoren-Gesellschaft og Benz & Cie under navnet Daimler-Benz AG. Daimler solgte dog sine biler under navnet Mercedes.

Hvornår kom automobilen til Danmark?

Det tiltrak sig stor opmærksomhed i gamle dage, når der kom en automobil forbi. De første biler kom til Danmark i 1896.

Hvor længe har Mercedes-Benz været i Danmark?

Vi har solgt Mercedes-Benz i Danmark siden 1930, hvilket giver os landets største erfaring med mærket.

Hvad var det første transportmiddel i Danmark?

Lige siden de første rensdyrjægere kom til Danmark for omkring 14.000 år siden, har færdslen været en vigtig del af dagligdagen. Varer er blevet transporteret over kortere og længere afstande. Mennesker er rejst ud for at besøge slægt og venner, handle eller søge lykken andre steder.