Table of Contents:

  1. Hvilken Doktor skabte Frankenstein?
  2. Hvor stammer Frankenstein fra?
  3. Hvem skrev romanen om Frankenstein?
  4. Hvem spillede monstret i Frankenstein?
  5. Hvem spillede Frankenstein Junior?
  6. Hvem spiller Frankenstein?
  7. Hvor gammel var Mary Shelley da hun skrev Frankenstein?

Hvilken Doktor skabte Frankenstein?

I populærkulturen kaldes skabningen ofte for "Frankensteins monster" eller simpelthen "Frankenstein" (selvom det er navnet på videnskabsmanden). I bogen omtales skabningen aldrig som monster, men som dæmon og andre lignende ord. Skabningen bliver af doktor Frankenstein kaldt Adam efter det første menneske skabt af gud.

Hvor stammer Frankenstein fra?

Mary Shelley (17) fik ideen til Frankenstein, da hun holdt ferie sammen med en række forfattere i Schweiz. Vejret var dårligt, og tiden blev fordrevet med spøgelseshistorier. Samtidig blev der diskuteret Darwin, og det var kombinationen af de to ting, der blev til Frankenstein.

Hvem skrev romanen om Frankenstein?

Mary ShelleyFrankenstein / ForfatterMary Wollstonecraft Shelley 30. august 1797 – 1. februar 1851 var en engelsk forfatter, datter af den feministiske forfatter Mary Wollstonecraft og forfatteren William Godwin, og gift med digteren Percy Bysshe Shelley. Mary Shelley skrev bl.a. den berømte roman om Frankenstein, der udkom anonymt i 1818. Wikipedia

Hvem spillede monstret i Frankenstein?

De vigtigste filmatiseringer af fortællingen er James Whales Frankenstein (1931) og Bride of Frankenstein (1935, Frankensteins Brud), hvor monsteret spilles af den britiske skuespiller Boris Karloff. Hans stive bevægelser, kantede skikkelse og makeup med metalkramper i panden er i dag figurens klassiske udseende.

Hvem spillede Frankenstein Junior?

Frankenstein Junior
Original titelYoung Frankenstein
MedvirkendeGene Wilder, Peter Boyle, Marty Feldman
ProduktionslandUSA
ProduktionsselskabGruskoff/Venture Films, Crossbow Productions jouer
Dansk distributionColumbia-Fox

Hvem spiller Frankenstein?

James Whales 'Frankenstein' er den klassiske gyser fra 1931. Colin Clive spiller videnskabsmanden Henry Frankenstein, der forsøger at skabe et levende væsen ved at smale afhuggede lemmer fra de afdøde.

Hvor gammel var Mary Shelley da hun skrev Frankenstein?

17 år gammel løb hun bort med digteren P.B. Shelley, som hun blev gift med 1816 efter hans første kones død. Hun fulgte ham til Italien, men vendte hjem efter hans død 1822. Som en feriespøg skrev Mary Shelley 1818 gyseren og science fiction-romanen Frankenstein, or the Modern Prometheus (da.