Table of Contents:

 1. Hvad symboliserer bue og pil?
 2. Er bue og pil et våben?
 3. Hvad kaldes en pilespids?
 4. Hvad hedder en holder til pile?
 5. Hvad laver man buer af?
 6. Hvad er en bue?
 7. Hvornår begyndte man at bruge bue og pil?
 8. Er det lovligt at eje en bue i Danmark?
 9. Hvor stammer bue og pil fra?
 10. Er armbrøst lovlig i Danmark?
 11. Hvad er pile lavet af?
 12. Hvad hedder delene på en bue?
 13. Hvilken træsort blev de engelske langbuer lavet af?
 14. Hvordan laver man en flitsbue?
 15. Hvordan virker en compoundbue?

Hvad symboliserer bue og pil?

Bue og pil, er i lange perioder af menneskehedens historie hovedvåben til kamp, krig og jagt. De tillægges symbolske kvaliteter som tapperhed, viljekraft, herskerevne. De var attribut for en række græske/romerske guder, fx Apollon, Artemis (Diana) og Eros (Amor, Cupido).

Er bue og pil et våben?

Bue og pil er ikke omfattet af våbenloven og kan benyttes af alle der har et egnet sted at skyde. …

Hvad kaldes en pilespids?

Pilespidser bliver normalt kategoriseret som følger: Bodkinspidser er korte kraftige pilespidser med et lille tværsnit. De blev fremstillet i uhærdet jern, og blev brugt på både lang og kort afstand.

Hvad hedder en holder til pile?

Pilekogger til opbevaring af ekstra pile, lidt lige som Robin Hood, bare i en moderne udgave:-). Kan bæres i bælte eller i en rem over skulderen.

Hvad laver man buer af?

Det er sjovt at skyde med bue og pil. Du kan let lave dig en god bue af en hassel-gren fra en nøddebusk. Hassel er bøjeligt og elastisk træ. Find tynde, lige pinde og snit pile af dem.

Hvad er en bue?

En bue er et skydevåben, hvormed der kan affyres pile. Våbnet har været kendt siden oldtiden og er kendt i langt de fleste kulturer. Bueskydning er kunsten at skyde med bue og færdigheder i at anvende den.

Hvornår begyndte man at bruge bue og pil?

Arkæologiske fund viser, at de første mennesker satte pilen til buestrengen for 70.000 år siden. I første omgang var ofrene jagtdyr, men for 10.000 år siden begyndte mennesker at skyde efter hinanden. Bue og pil blev efter alt at dømme udviklet som jagtvåben af nogle af de første moderne mennesker i Afrika.

Er det lovligt at eje en bue i Danmark?

Kræver bestået buejagtprøve Det kræver ikke nogen tilladelse at købe en bue, og der er ingen krav til opbevaring af den. Men før man må anvende en bue til jagt, skal man bestå en buejagtprøve.

Hvor stammer bue og pil fra?

Buen har været kendt siden oldtiden. ... De er blevet dateret til 7000 f.v.t. I moderne tid har man fremstillet buer efter samme design som buerne fra Holmegaard. Pil og bue benyttes den dag i dag ved stammestridigheder i Afrika. Dette blev dokumenteret i Kenya hvor Kalenjin-stammen stødte sammen med Kisii-stammen.

Er armbrøst lovlig i Danmark?

Derfor er det vist i strid med loven, at toldvæsnet tilbageholder din bue og streng, du må godt erhverve en "armbryst" bare ikke aftrækket... uden aftrækket er det betragtet som en kraftig bue. Er din kolbe derimod monteret med et mekanisk aftræk er den ulovlig at indfører i Danmark.

Hvad er pile lavet af?

I dag er de fleste pile lavet enten af aluminium, kulfiber eller glasfiber. Fyr, ask og cedertræ er særligt gode til pileskafter.

Hvad hedder delene på en bue?

På spidsen af hvert ben er en fordybning der muliggør at fastgørelse af buestrengen til benene. Den midterste del af buen er ofte delt i et håndtag, hvor bueskytten holder buen, og en pilehylde lige over håndtaget, hvor man placerer pile inden skud.

Hvilken træsort blev de engelske langbuer lavet af?

En langbue er en lang kraftfuld bue, et simpelt våben, typisk lavet af takstræ, ca. 180 cm lang og med et D-formet tværsnit. Langbuen er især berømt på grund af de engelske yeomen, der brugte dem på slagmarken ved Crécy (1346) og Agincourt (1415) under hundredårskrigen mod Frankrig.

Hvordan laver man en flitsbue?

Bue - sådan gør I Grenen skal være 1,5-2,5 cm tyk, og være lidt længere end den person, der skal bruge den som bue. Skær kvister af grenen. Skær et lille hak et par centimeter fra begge ender, så buestrengen kan sidde fast. Vikl sejlgarn eller tynd snor rundt om hakket i den ene ende af grenen, og bind et par knuder.

Hvordan virker en compoundbue?

Compoundbue. Compoundbuen er den teknisk set mest avancerede buetype. Buetypen er karakteriseret ved at være en ret kort bue – normalt mellem 29-45” lang – og ved at være forsynet med streng, kabler og hjul (cams) som kablerne kører omkring.