Table of Contents:

 1. Hvad er Detroit?
 2. Hvad skete der med Detroit?
 3. Hvor stor er Detroit?
 4. Hvad er Michigan kendt for?
 5. Hvilken by i Michigan USA har tilnavnet Motor City?
 6. Hvorfor blev Ford T en succes?
 7. Hvilke faktorer gjorde at det gik godt i Detroit før i tiden og hvad førte til at det så gik skidt?
 8. Hvor stor er Michigan?
 9. Hvor stor er Lake Michigan?
 10. Hvad kostede en bil i 1930?
 11. Hvor bliver Ford bygget?
 12. Hvilket årstal vandt USA mest territorium?
 13. Hvad er den største sø i verden?
 14. Hvilken stat ligger Michigan i?

Hvad er Detroit?

Detroit er med 681.090 indbyggere (2013)den største by i den amerikanske delstat Michigan. Byen er opkaldt efter det franske ord détroit, som betyder “stræde”.

Hvad skete der med Detroit?

USA's største og mest berømte industriby Detroit er gået bankerot. Byen skylder 20 milliarder dollars, indbyggerne flygter og den tidligere bilhovedstad ligger sygnende hen. Historien om Detroit er samtidig historien om et USA, der har oplevet boom og nu oplever nedgang og krise.

Hvor stor er Detroit?

370,1 km²Detroit / Areal

Hvad er Michigan kendt for?

Michigan udgøres af to halvøer omgivet af De Store Søer, og delstaten er derfor meget passende kendt som Great Lake State. Hvis du rejser til Michigans sydlige halvø, kendt som Lower Michigan, finder du storbyer og et af USA's største universiteter.

Hvilken by i Michigan USA har tilnavnet Motor City?

Arbejdsløshedsprocenten er 18 procent, og 83 procent af indbyggerne i selve Detroit er sorte. Detroit er nærmest synonym med bilproduktion som hjemsted for tre globale bilproducenter og har tilnavnet Motor City. Byen kendes også som Motown med henvisning til musikken.

Hvorfor blev Ford T en succes?

Da bilproduktionen overgik til samlebånd faldt priserne drastisk. Ford T havde desuden succes med at effektivisere produktionen yderligere og gjorde derved bilkørsel tilgængelig for næsten alle amerikanerne. Da bilproduktionen overgik til samlebånd faldt priserne drastisk.

Hvilke faktorer gjorde at det gik godt i Detroit før i tiden og hvad førte til at det så gik skidt?

Byens institutioner havde også problemer. I skolerne havde en stærk fagforening igennem årene forhandlet sig til høje lønninger og andre goder. Detroit havde nogle af de højeste udgifter pr. elev, men leverede nogle af de dårligste resultater i hele USA, og fagforeningen modsatte sig konsekvent forsøg på forandringer.

Hvor stor er Michigan?

250.493 km²Michigan / Areal

Hvor stor er Lake Michigan?

58.030 km²Lake Michigan / Areal

Hvad kostede en bil i 1930?

Cabrio-Limousinen eller en Spezial-Limousine, der var sedanudgave med hele fire gear og ekstraudstyr kostede 1.880 RM, mens varevognsudgaven kostede 1.890 RM. Det skal sammenlignes med en gennemsnitsindkomst pr.

Hvor bliver Ford bygget?

Produktionen vil fra denne dato blive genoptaget i løbende faser på samlefabrikkerne i Saarlouis og Køln i Tyskland, motorfabrikken i Køln, samlefabrikken i Valencia i Spanien og samlefabrikken i Craiova i Rumænien.

Hvilket årstal vandt USA mest territorium?

Med hjælp fra en alliance med Frankrig lykkedes det i sidste ende USA at vinde USA's uafhængighedskrig over Storbritannien – manifesteret ved Paristraktaten i 1783, der gav det nyfødte USA ansvar over et stort øde rige strækkende fra Atlanterhavet til Mississippi-floden samt den sydlige Great Lakes-region.

Hvad er den største sø i verden?

Lake Superior
Fakta
Overfladeareal82.367 km²
Middeldybde147 m
Største dybde406 m
Volumen12.108 km³

Hvilken stat ligger Michigan i?

Michigan (udtales [ˈmɪʃɪɡən]) er en delstat i USA med omkring 9.922.576 indbyggere. Den ligger i midtvesten og har grænse mod Ohio og Indiana i syd, Illinois i sydvest, Wisconsin i vest og mod Canada i nord og øst.