Table of Contents:

  1. Er alkohol en agonist eller antagonist?
  2. Hvor i kroppen nedbrydes de indtager rusmidler?
  3. Hvad gør amfetamin ved kroppen?
  4. Hvordan kan indtagelse af stoffer ændre på kommunikationen mellem nerveceller?
  5. Hvor nedbrydes det aktive stof?

Er alkohol en agonist eller antagonist?

Ingen antagonist til alkohol.

Hvor i kroppen nedbrydes de indtager rusmidler?

Grunden til den lange halveringstid er, at THC så at sige gemmer sig i kroppens fedt. Efter indtagelse stiger koncentrationen hurtigt i blodet. En del trænger ind i CNS, men hovedparten bliver optaget i kroppens fedtvæv. Herfra afgives det kun langsomt tilbage til blodet.

Hvad gør amfetamin ved kroppen?

Man bliver meget aktiv, rastløs, udadvendt, fokuseret på sig selv og taler meget. Amfetamin undertrykker kroppens naturlige signaler, så sult, tørst og træthed forsvinder, og man kan komme til at ignorere kroppens naturlige behov for mad, drikke og hvile.

Hvordan kan indtagelse af stoffer ændre på kommunikationen mellem nerveceller?

De kemiske forbindelser i narkoen skaber forstyrrelser. De kan for eksempel påvirke nervecellerne til at frigive flere eller færre neurotransmittere end normalt, de kan blokere neurotransmitternes adgang til receptorerne eller de kan efterligne neurotransmitterne.

Hvor nedbrydes det aktive stof?

Efter at lægemidlet er optaget i blodet, vil det blive transporteret til leveren. I leveren findes en række enzymer, som har til opgave at ændre den kemiske struktur af stoffer, som er fremmede for kroppen. Dette kaldes for metabolisering af stofferne. Når stofferne er ændret, bliver de lettere udskilt med urinen.