Table of Contents:

  1. Hvor ligger Hitlers sommerhus?
  2. Hvor ligger Ørneborgen?
  3. Hvor lå Hitlers ørnerede?
  4. Hvornår er Ørneborgen fra?
  5. Hvad handler Ørneborgen om?

Hvor ligger Hitlers sommerhus?

Kehlsteinhaus, eller som den måske er bedre kendt som, Ørnereden - ligger smukt omkring den sydtyske by Berchtesgaden - ca. 1 times kørsel fra vores hoteller. Huset, som også er kendt som Hitlers sommerhus, ligger på toppen af et bjerg i 1834 meters højde.

Hvor ligger Ørneborgen?

Burg Hohenwerfen er en fæstning fra omkring det 11. århundrede, beliggende ovenfor byen Werfen i Østrig, omkring 50 kilometer syd for Salzburg. Fæstningen har gennem tiden mest været brugt som fængsel.

Hvor lå Hitlers ørnerede?

Kehlsteinhaus, også kaldet Ørnereden (Engelsk: Eagle's Nest), er bygget på toppen af bjerget Kehlstein (1834 m) i Obersalzberg i Sydtyskland. Huset var et projekt af Martin Bormann, og var, i modsætning til en udbredt myte, ikke en gave til Hitler på hans 50-års fødselsdag.

Hvornår er Ørneborgen fra?

Ørneborgen (orig. Where Eagles Dare) er en amerikansk/britisk krigsfilm fra 1968 med Richard Burton, Clint Eastwood og Mary Ure i hovedrollerne. Manuskriptet og den senere bestseller roman blev skrevet mere eller mindre samtidigt af Alistair MacLean. Både film og roman betragtes i dag som klassikere.

Hvad handler Ørneborgen om?

Major John Smith skal sammen med seks udvalgte tiltvinge sig adgang til tyskernes uindtagelige Ørneborg i de bayerske alper. Her holdes en højtstående allieret officer fangen. Da to af Smiths mænd myrdes, tyder alt på, at der er en forræder med på holdet. Det lykkes Smith og en af mændene at trænge ind i Ørneborgen, men deres mission er mere kompliceret, end den ser ud til.Ørneborgen / Filmsynopsis