Table of Contents:

 1. Hvad laver Greta Thunberg i dag?
 2. Hvad er Greta Thunbergs budskab?
 3. Hvornår blev Greta Thunberg?
 4. Hvor mange år er Greta Thunberg?
 5. Hvad lider Greta Thunberg af?
 6. Hvad laver Greta Thunberg i sin fritid?
 7. Hvor mange følgere har Greta Thunberg?
 8. Hvem taler Greta Thunberg til?
 9. Hvad har Greta Thunberg gjort for verden?
 10. Er Aspergers en psykisk lidelse?
 11. Hvad er sygdommen Asperger?
 12. Hvem kæmper for klimaet?
 13. Er ADHD en sindssygdom?
 14. Er Asperger et handicap?

Hvad laver Greta Thunberg i dag?

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg (født 3. januar 2003) er en svensk skoleelev fra Stockholm og klimaaktivist, som kæmper imod global opvarmning og for grøn omstilling med slagordene; "Skolstrejk för klimatet" (Skolestrejke for klimaet).

Hvad er Greta Thunbergs budskab?

Emnet greb Thunbergs opmærksomhed og hun valgte at ændre sin livsstil så hun belastede klimaet mindst muligt. Men emnet klimaforandringer forlod ikke hendes opmærksomhed (Gessen, 2019). Som 11-årig spekulerede Thunberg en del på hvorfor folk ikke gjorde noget ved klimaforandringer, når de vidste at der er et problem.

Hvornår blev Greta Thunberg?

I august 2018 begyndte Thunberg sin skolestrejke for klimaet. Her blev hun væk fra undervisningen hver fredag og demonstrerede i stedet foran Riksdagen i den svenske hovedstad, Stockholm. Mange elever og studerende forskellige steder i verden lod sig efterfølgende inspirere af den unge svenske klimaaktivist.

Hvor mange år er Greta Thunberg?

19 år (3. januar 2003)Greta Thunberg / Alder

Hvad lider Greta Thunberg af?

Udover Aspergers lider Greta Thunberg af OCD og selektiv mutisme, en yderst sjælden stress- og angsttilstand, som i perioder bevirker, at hun kun er i stand til at tale med de nærmeste. Kort efter fik den tre år yngre søster Beata ligeledes konstateret Aspergers, OCD og ADHD.

Hvad laver Greta Thunberg i sin fritid?

Greta har deltaget i vigtige konferencer om klimaet, og ikke kun har hun talt under COP24, men også under det økonomiske forum i Davos. Hun er kandidat til Nobels Fredspris i 2019, og hun stopper ikke med at kæmpe for at redde planeten.

Hvor mange følgere har Greta Thunberg?

Greta Thunbergs år: Nu er den 16-årige svensker et modstykke til Donald Trump. Greta Thunberg er ikke længere et fænomen. Hun er meget mere. Måned for måned er opmærksomheden eksploderet og hendes politiske betydning vokset, og hun har netop passeret ni millioner følgere på Instagram.

Hvem taler Greta Thunberg til?

Hun har talt for både EU, FN og Paven og blev i januar 2019 indstillet til Nobels fredspris. Hun er på mange måder blevet et symbol på de unges kamp for klimaet. Talen holder hun på vegne af Climate Justice Now, som er et netværk af organisationer og bevægelser, der kæmper for at finde løsninger på klimakrisen.

Hvad har Greta Thunberg gjort for verden?

Greta har siden sin første skolestrejke ikke kun skabt en klimabevægelse, men også et nyt håb om en kraftsamling for et bæredygtigt forbrug. Hun har formået at nå ud til verdensledere og beslutningstagere og lykkedes med at engagere børn og unge i Norden, i Europa og flere andre steder i verden.

Er Aspergers en psykisk lidelse?

Nogle tilstande som fx autisme, Aspergers Syndrom og ADHD står også opført i det psykiatriske diagnosesystem. Disse tilstande er i modsætning til de egentlige psykiske sygdomme i højere grad udtryk for forstyrrelser i barnets/den unges udvikling og adfærd.

Hvad er sygdommen Asperger?

Aspergers syndrom (ofte forkortet AS) er en udviklingsfor styrrelse inden for autismespektret. Det betyder, at det er en mildere form for autisme. Aspergers syndrom viser sig ved, at barnet/den unge i større eller mindre grad har manglende forståelse for det sociale samspil mellem men nesker.

Hvem kæmper for klimaet?

Klimaforandringerne er en af verdens helt store udfordringer. Derfor arbejder UNICEF for at oplyse børn og voksne om de mange farer forbundet med klimaforandringerne, for at beskytte børn fra klimaforandringernes mange konsekvenser og for gennem fortalerarbejde at opfordre verdens beslutningstagere til at handle.

Er ADHD en sindssygdom?

ADHD er en forkortelse af Attention Deficit/Hyperactivity Disorder - altså forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD er en kognitiv funktionsnedsættelse, som i højere grad bliver betragtet som et psykisk handicap end en psykisk sygdom.

Er Asperger et handicap?

I denne pjece betegner vi autismespektrumforstyrrelse som et handicap. Dels indbefatter det at have Aspergers Syndrom en social- og kommunikativ funktionsnedsættelse, og dels vil man ty pisk opleve, at samfundet og omgivelserne har svært ved at forstå og anerkende det ”usynlige” handicap Aspergers Syndrom kan være.