Table of Contents:

 1. Hvem er Arthur I ser du månen Daniel?
 2. Hvorfor døde Eira?
 3. Hvorfor hedder filmen ser du månen Daniel?
 4. Er ser du månen Daniel en dokumentar?
 5. Hvor længe sad James Foley fanget?
 6. Hvordan blev Daniel Rye befriet?
 7. Hvordan døde Louise og Daniels datter?
 8. Hvad er budskabet i ser du månen Daniel?
 9. Hvordan døde James Foley?
 10. Hvad skriver man til en som har mistet et barn?
 11. Hvornår blev Daniel Rye kidnappet?
 12. Kan du se månen Daniel Netflix?
 13. Hvor kan man streame ser du månen Daniel?
 14. Hvor længe var Daniel gidsel?

Hvem er Arthur I ser du månen Daniel?

Husk piben! Foruden rollen bag kameraet spiller Anders W. Berthelsen i filmen gidselforhandleren Arthur. Han hedder ikke Arthur i virkeligheden, men han findes, og gennem samtaler har skuespilleren fundet ud af, hvordan han ville skildre den stoiske mand, der hjælper familien Rye med at få Daniel hjem igen.

Hvorfor døde Eira?

Louise og Daniel måtte sige farvel til deres 8 måneder gamle datter Eira efter en tragisk ulykke. ... Eiras otte måneder lange liv sluttede en nat i november. Hendes forældre, Louise og Daniel, fandt hende død i sin seng. En ulykke var indtruffet over natten i hjemmet på Christianshavn, og Eiras liv stod ikke til at redde.

Hvorfor hedder filmen ser du månen Daniel?

Filmen har fået samme titel som bogen, men filmen kommer ikke nærmere ind på, hvad denne titel refererer til. I bogen fortælles det, hvordan Susanne fører dagbog, mens Daniel er kidnappet - og hvordan måne-titlen blev skabt.

Er ser du månen Daniel en dokumentar?

Det var gidselforhandlerens værste mareridt: DR-dokumentar om hemmeligt detektivarbejde i Syrien er virkelig godt selskab. Ny radiofortælling på P1 om den gidselforhandling, der i 2014 fik den danske fotograf Daniel Rye Ottesen ud af kløerne på Islamisk Stat, er gruopvækkende godt drama, skriver Thomas Balslev.

Hvor længe sad James Foley fanget?

Det er fire år siden, han blev løsladt efter at have været holdt som gidsel af Islamisk Stat i Syrien i 13 måneder sammen med en række vestlige gidsler, blandt andet den amerikanske journalist James Foley, som blev brutalt henrettet og brugt som en del af Islamisk Stats propaganda.

Hvordan blev Daniel Rye befriet?

maj 2013, hvor han blev taget som gidsel af ekstreme islamister i den syriske by Azaz. Daniel blev først løsladt 13 måneder senere efter at have gennemlevet et mareridt af fysisk og psykisk tortur. 13 måneder, hvor hele indsamlingen til hans frigivelse foregik uden at blive omtalt i medierne.

Hvordan døde Louise og Daniels datter?

Louise Holm Jacobsen og Daniel Hugo Sørensen ville have vist deres datter hele verden. Nu må de i stedet leve uden hende. Eiras liv sluttede brat, da hun natten til 18. november 2020 omkom i en ulykke i deres hjem.

Hvad er budskabet i ser du månen Daniel?

Ser du månen, Daniel giver et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold – og hvordan familien derhjemme håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Puk Damsgårds fortælling om dansk gidsel er barsk og omhyggelig detaljeret.

Hvordan døde James Foley?

HalshugningJames Wright Foley / DødsårsagDekapitering eller halshugning er total adskillelse af hovedet fra kroppen, hvilket for mennesker og de fleste andre dyr er dødeligt, idet hjernens blodforsyning afskæres, og kroppen mister hjernens kontrol af adskillige autonome processer. Wikipedia

Hvad skriver man til en som har mistet et barn?

Hvis det er svært at finde ord, så kan du stille nogle af følgende spørgsmål: ” Jeg er så ked af, at du har mistet dit barn (måske bare barnets navn;-) Du kan evt. også sige: ”Jeg forestiller mig, det er det sværeste et menneske kan gennemgå. Er der mon et bestemt sted din smerter sidder lige nu?

Hvornår blev Daniel Rye kidnappet?

I 2013 blev Daniel Rye kidnappet af Islamisk Stat og var gidsel i 13 måneder. Han var ikke den første.

Kan du se månen Daniel Netflix?

Daniel kæmper for overlevelse i fangenskab sammen med James, mens hans familie hjemme i Danmark kæmper for at håndtere frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem....Ser du månen, Daniel.
Original titelSer du månen, Daniel
MedvirkendeEsben Smed, Anders W. Berthelsen, Toby Kebbell, Sofie Torp
ProduktionslandDanmark, Sverige, Norge

Hvor kan man streame ser du månen Daniel?

Se Ser du månen, Daniel online - Viaplay.

Hvor længe var Daniel gidsel?

Daniel Rye Ottosen (født 1989 i Give) er en dansk freelance fotograf og han har været holdt som gidsel af Islamisk Stat i 13 måneder i 20. Han blev frigivet i juni 2014 efter at der var betalt en løsesum på 15 millioner kroner.