Table of Contents:

  1. Hvorfor er mange bekymrede pga brugt brændsel og affald fra kernekraftværker?
  2. Hvor mange døde pga Tjernobyl?
  3. Hvilken svensk kernekraftværk ligger tættest på Danmark?
  4. Hvor mange er døde af atomkraft?
  5. Hvor mange atomreaktor har Jydsk atomkraft?
  6. Hvad hedder verdens største atomkraftværk?
  7. Hvor mange dør af atomkraft hvert år?

Hvorfor er mange bekymrede pga brugt brændsel og affald fra kernekraftværker?

Modstanderne mener til gengæld, at kernekraftværker er farlige, fordi de producerer radioaktivt affald, som det er kompliceret at opbevare sikkert. Her er der tale om stærkt radioaktivt affald, som kan give alvorlige sundhedsskader.

Hvor mange døde pga Tjernobyl?

Da reaktor 4 eksploderede i Tjernobyl, døde to personer i selve eksplosionen. I de efterfølgende uger døde 28 mennesker af strålesyge. Hvor mange, der siden blev syge af kræft og døde, er dog omdiskuteret, fortæller Mikkel Øberg. - Engang regnede vi med, at omkring 6.000 mennesker fik kræft på grund af ulykken.

Hvilken svensk kernekraftværk ligger tættest på Danmark?

Danmark har ikke kernekraftværker på eget område. Det kernekraftværk, der ligger tættest på Danmark er svenske Ringhals nær Gøteborg, der er placeret ca. 60 km fra Læsø. Den nærmeste kreds af kernekraftværker omfatter derudover det nordtyske værk Brokdorf med en afstand til dansk landområde på 105 km.

Hvor mange er døde af atomkraft?

Chernobyl Forum-rapporten Ifølge den bliver det samlede antal døde som følge af ulykken 4000. Dette omfatter de 47 oprydningsarbejdere og redningsfolk, der døde af akut strålesyge, 9 tilfælde af kræft i skjoldbruskkirtlen hos børn, samt 4000 "ekstra" kræfttilfælde blandt de 600.000 mennesker, der deltog i oprydningen.

Hvor mange atomreaktor har Jydsk atomkraft?

Jydsk Atomkraft A/S leverer elektricitet til hele forsyningsregion Jylland fra vores tre atomreaktoranlæg, der alle er placeret i Jylland.

Hvad hedder verdens største atomkraftværk?

Når alle syv generatorer er i drift, producerer Kashiwakazi-Kariwa 8,2 millioner kilowatt elektricitet – eller nok til at forsyne 16 millioner husholdninger. 4,2 kvadratkilometer fylder hele komplekset, hvilket gør det til verdens største atomkraftværk.

Hvor mange dør af atomkraft hvert år?

De estimerede, at alt mellem 30.000 og 60.000 mennesker vil , som er mellem 7 til 15 gange højere end WHO's estimater.