Table of Contents:

 1. Hvad betyder medicinsk?
 2. Hvad betyder forte i medicin?
 3. Hvad er CT forkortelse for?
 4. Hvad er IV?
 5. Er medicinsk hash lovligt?
 6. Hvad betyder per os?
 7. Hvad betyder ordet læge?
 8. Hvad er en forte?
 9. Hvad betyder intet abnormt?
 10. Hvad kan man se i en CT scanner?
 11. Hvordan forkorter man karat?
 12. Kan man blive dårlig af kontrastvæske?
 13. Hvad er forskellen på PVK og CVK?
 14. Hvad er infusionsvæske?

Hvad betyder medicinsk?

Ordet medicin kommer af latin (ars) medicina 'lægekunst', af medicus 'læge', afledt af mederi 'helbrede'.

Hvad betyder forte i medicin?

at tømme tarmen. Receptudtryk der angiver, at medicinen skal tages om morgenen. Betegnelse der angiver et lægemiddels styrke - i modsætning til "forte".

Hvad er CT forkortelse for?

Hvad er en CT-skanning CT er en forkortelse for Computed Tomography. CT-billeder dannes af samme type røntgenstråler som ved traditionelle røntgenundersøgelser. CT-teknikken adskiller sig fra røntgen ved, at man benytter en mere avanceret metode til at registrere strålerne end ved en almindelig røntgenundersøgelse.

Hvad er IV?

Romertal skal skrives så kort som muligt, typisk ved brug af disse regler: Hvis et mindre tal skrives før et større tal, trækkes tallet fra det store, for eksempel IV = 5 – 1 = 4. Hvis et mindre tal skrives efter et stort tal, lægges tallet til det store, for eksempel VI = 5 + 1 = 6.

Er medicinsk hash lovligt?

Kan man lovligtmedicinsk cannabis i Danmark i dag? Ja, men kun hvis du har en recept fra en læge og får produkterne udleveret på et apotek.

Hvad betyder per os?

Per os betyder 'gennem munden' (inden for medicin).

Hvad betyder ordet læge?

person der er videnskabeligt uddannet til at undersøge, behandle og forebygge sygdomme hos mennesker akademisk grad: cand. med.

Hvad er en forte?

En forte var i landsbyfællesskabets tid et fælles areal midt i landsbyen og kunne bestå af et gadekær omgivet af vedvarende græs, der blev gennemskåret af hjulspor fra de veje, der gik til og fra byen. På forten var kvæget lukket inde om natten.

Hvad betyder intet abnormt?

'Intet sikkert abnormt' er et lægefagligt udtryk, der bruges om undersøgelsesresultater, hvor man ikke umiddelbart kan påvise nogen unormalitet. Udtrykket kan også bruges i andre end medicinske sammenhænge.

Hvad kan man se i en CT scanner?

En CT-skanning er en avanceret røntgenundersøgelse med Computer Tomografi(CT), der fremstiller kroppens forskellige væv mere præcist end almindelige røntgenbilleder. En CT-skanning kan fremstille næsten alle dele af kroppen med tværsnits billeddannelse af kroppens organer med 3D-billeder.

Hvordan forkorter man karat?

Når det kommer til diamanter, er carat (forkortet ct) en måleenhed, der beskriver vægten/størrelsen på diamanten. 1 carat svarer til, at diamanten vejer 200 milligram og er cirka 6,5 mm i bredden på runde diamanter.

Kan man blive dårlig af kontrastvæske?

Bivirkninger ved anvendelse af CT-kontrast. Jodholdigt kontraststof kan, som andre former for lægemidler, give allergilignende reaktioner. Cirka patienter oplever kvalme, opkast, kløe eller udslæt. kan få bivirkninger, der kræver behandling.

Hvad er forskellen på PVK og CVK?

Et perifært venekateter (PVK) bliver også kaldt venflon. Det anlægges i hånd eller arm (kan også være fod eller ben). Et centralt vene kateter (CVK) er en adgang direkte ind i venen ved hjertet eller i højre hjertekammer.

Hvad er infusionsvæske?

Infusionsvæske er betegnelse for væsker der indeholder lægemidler, som er beregnet til infusion.