Table of Contents:

 1. Hvem var fængselsinspektør Horsens Statsfængsel 1949?
 2. Hvorfor flygtede Carl August Lorentzen?
 3. Hvorfor kom Carl August Lorentzen i fængsel?
 4. Hvor flygtede Carl August Lorentzen hen?
 5. Hvem ejer fængslet i Horsens?
 6. Hvem ejer Horsens Statsfængsel?
 7. Hvad gjorde Lorentzen af alt det jord han gravede ud af tunnelen?
 8. Hvad betyder hvor der er en vilje er der også en vej?
 9. Hvem gravede sig ud af Horsens Statsfængsel?
 10. Hvor der er vilje er der vej Carl August Lorentzen?
 11. Hvor mange indsatte var der i Horsens Statsfængsel?
 12. Hvorfor lukkede Horsens fængsel?
 13. Hvem sidder i Enner Mark fængsel?
 14. Hvor mange gange flygtede Lorentzen?

Hvem var fængselsinspektør Horsens Statsfængsel 1949?

Fængselsinspektør Arne Frederiksen f. 19.

Hvorfor flygtede Carl August Lorentzen?

En tunnel der førte fra fængslet og ud i friheden. Hjernen bag denne spektakulære flugtvej hed Carl August Lorentzen. Han var ankommet til Horsens Statsfængsel i marts 1948 for at afsone en forvaringsdom.

Hvorfor kom Carl August Lorentzen i fængsel?

Lorentzen var ikke en simpel forbryder, men en gentlemantyv: Han brugte aldrig våben og forsøgte kun en gang at gøre modstand, da han blev afsløret efter en langvarig flugt. Han blev altid fanget efter forbrydelserne (pengeafpresning, pengeskabstyverier og ganske almindelige indbrud, og tyvekosterne endte hos hælere).

Hvor flygtede Carl August Lorentzen hen?

En rekonstruktion af Carl August Lorentzens flugt fra Horsens Statsfængsel lillejuleaften 1949, optaget dagen efter flugten. Lorentzen, der var dømt for adskillige indbrud, flygtede gennem en 18 meter lang tunnel under fængslets forgård, som han selv havde gravet med en stoppenål i løbet af 11 måneder.

Hvem ejer fængslet i Horsens?

Fonden Fængslet har siden 2012 drevet stedet, der i dag bl. a. indeholder hotel, konference- og messefaciliteter og fængselsmuseum (drevet af Horsens Museum.

Hvem ejer Horsens Statsfængsel?

Prisen for Fængslet og de omkringliggende arealer er på 25,97 millioner kroner, afslører kommunen. Fremover er det derved Horsens Kommune, der står som ejer af bygningerne, mens det vil være en fond, der står for den daglige drift.

Hvad gjorde Lorentzen af alt det jord han gravede ud af tunnelen?

Når han mistede orienteringen, rettede han linjeføringen op. Når tunnelen styrtede sammen bag ham, gravede han sig fri og brugte 600 brædder og 800-900 mursten til afstivning. Når han manglede værktøj, lånte han af fængslet eller lavede nøgler efter hukommelsen. Han blev fanget, men var helt stolt af sit håndværk.

Hvad betyder hvor der er en vilje er der også en vej?

Betydning: Hvis du blot har viljen til at gøre noget, skal du nok også finde en måde at gøre det på.

Hvem gravede sig ud af Horsens Statsfængsel?

Lillejuleaften er det præcis 70 år siden, at flugtkongen Carl August Lorentzen præsterede det umulige. Den 23. december 1949 gravede han sig ud af Horsens Statsfængsel gennem en 18 meter lang tunnel. Det lyder næsten som en opdigtet Hollywood-film, men det er en virkelig hændelse.

Hvor der er vilje er der vej Carl August Lorentzen?

Lillejuleaften 1949 slap Carl August Lorentzen ud af Horsens Statsfængsel efter 11 måneders nærmest umenneskeligt gravearbejde. Han flygtede gennem en imponerende 18 meter lang tunnel og efterlod sig kun én ting – en seddel med teksten: ”Hvor der er en Vilje, der er der ogsaa en Vej”.

Hvor mange indsatte var der i Horsens Statsfængsel?

I 1875 blev en afdeling med cellefængsel efter Philadelphia-systemet taget i brug, således begge fængselssystemer var repræsenteret i Horsens. I 1933 blev det ombygget til fængsel med panoptiske gallerier. Fra 1853 til udgangen af 1932 havde der i alt været indsat 12.248 fanger i Horsens Statsfængsel.

Hvorfor lukkede Horsens fængsel?

Fængslet lukkede i 2006, da de gamle bygninger ikke længere kunne leve op til moderne krav om sikkerhed. Mange af fangerne og personalet blev overflyttet til det nybyggede og topsikrede Statsfængslet Østjylland (nu Enner Mark Fængsel), der ligger ca. 10 km uden for Horsens.

Hvem sidder i Enner Mark fængsel?

Enner Mark Fængsel har i alt fem forskellige afdelinger; de tre af afdelingerne er ens med en kapacitet til 48 indsatte i hver afdeling, den fjerde afdeling fungerer som arrestafdeling og den femte afdeling fungerer som en isolationsafdeling, hvor de såkaldte "negativt stærke indsatte" afsoner (ofte rockerrelaterede) – ...

Hvor mange gange flygtede Lorentzen?

Lorentzen flygtede utallige gange. Han flygtede fra optagelseshjem, arresthuse og fængsler. Ni gange lykkedes det ham at flygte, og flere gange blev han stoppet i forsøget. For Lorentzen var handlefriheden alting, og fængslerne tog handlefriheden væk, gjorde fangerne trodsige, eller fik dem til at give op.