Table of Contents:

  1. Hvor er der skjoldvulkaner?
  2. Hvilke lande er i ildringen?
  3. Hvor ligger ildringen?
  4. Hvad er de farligste vulkaner?
  5. I hvilke områder findes vulkaner Hvorfor ligger vulkanerne hvor de gør?
  6. Hvad er forskellen på en skjold og Keglevulkan?

Hvor er der skjoldvulkaner?

Verdens største skjoldvulkan er Mauna Loa på Hawaii.
  • På Hawaii kan du opleve skjoldvulkaner, heriblandt den største skjoldvulkan Mauna Loa.
  • I Oregon, USA kan du opleve stratovulkanen Mount Hood.
  • I Laki på Island kan du spotte spaltevulkaner, som sidst gik i udbrud i år 1786.
6. sep. 2010

Hvilke lande er i ildringen?

Ildringen omkranser periferien af Stillehavs bassinet. Filippinerne, Indonesien, Japan, de Alaskiske- and Cascade Range vulkanerne er alle en del af Ildringen.

Hvor ligger ildringen?

Ildringen er betegnelsen for det bælte af vulkaner, der ligger rundt langs de asiatiske og amerikanske stillehavskyster. Forkastningerne i området er hjemsted for hovedparten af verdens mest aktive vulkaner.

Hvad er de farligste vulkaner?

Vesuv er en af verdens farligste vulkaner, og mindst tre millioner mennesker er i livsfare, hvis udbruddet fra år 79 gentager sig. Og det kan det, er vulkaneksperter enige om. Nogle undersøgelser siger, at varmeudviklingen i år 79 var mindst 100.000 gange værre end den fra atombomberne over Hiroshima og Nagasaki.

I hvilke områder findes vulkaner Hvorfor ligger vulkanerne hvor de gør?

Der, hvor pladerne støder op mod hinanden, finder vi de områder på jorden, hvor vulkaner, jordskælv og gejsere findes. Hvis to plader bevæger sig væk fra hinanden, opstår en spalte, som magma – de varme smeltede bjergarter i jordens indre – stiger op gennem.

Hvad er forskellen på en skjold og Keglevulkan?

Skjoldvulkaner forekommer mest i spredningszoner og ved hotspots. Stratovulkaner/ kejlevulkaner: En keglevulkan er som regel ganske symmetriske og har en jævn, stejl hældning og store, dybe kratere. De findes overvejende omkring Stillehavets Ring of Fire og er kendte af dens meget voldsomme, eksplosive udbrud.