Table of Contents:

  1. Hvad skete der i Danmark i 1952?
  2. Hvad skete der i Danmark i 1951?
  3. Hvornår havde vi Polioepidemi?
  4. Hvad skete der i 1950 erne i Danmark?
  5. Hvordan startede polio?
  6. Hvordan så man ud i 50 erne?
  7. Hvad skete der i 1956 i Danmark?

Hvad skete der i Danmark i 1952?

Epidemi skabte udvikling Den danske polioepidemi i 1952-53 kostede 348 mennesker livet - primært børn og unge - og flere tusinde blev efterladt med lammelser, som fortsat plager danskere i dag.

Hvad skete der i Danmark i 1951?

Begivenheder
  • januar - vejtrafikken generes kraftigt af snefygning i hele Danmark.
  • januar - Koreakrigen: kineserne overskrider den 38. ...
  • januar - til et forslag fra Vestmagterne svarer Sovjetunionen, at man på et firemagtsmøde kun er villig til at forhandle om Tysklands afmilitarisering.

Hvornår havde vi Polioepidemi?

I Danmark var der fra juli 1952 til april 1953 en polioepidemi, hvor ca. 7.000 personer – de fleste var børn – blev angrebet af sygdommen. Godt 3.000 personer fik lammelser, og ca. 350 døde inden for kort tid.

Hvad skete der i 1950 erne i Danmark?

I 1950'erne havde danskerne generelt en stærk tro på, at fremtiden så lysere ud end fortiden, og drømmene voksede. Der opstod nye muligheder for uddannelse, og årtiets afslutning var blandt andet præget af, at der var mere arbejde at få og flere materielle goder til befolkningen.

Hvordan startede polio?

smitte sker direkte eller indirekte fra afføring, herunder gennem mad og drikke der indeholder poliovirus) fra person til person. Smitte kan også ske ved dråbeinfektion, fx via nys og host. Poliovirus findes kun hos mennesker, hvilket er en forudsætning for at kunne udrydde sygdommen helt.

Hvordan så man ud i 50 erne?

I 1950'erne var moderigtige drenge iført et par stramme jeans og læderjakke. Bukserne skulle være stramme, at det så ud, som var de limet på. Håret blev sat med inspiration fra blandt andre Elvis Presley og Marlon Brando, og der måtte derfor både kam og brylcreme til for at få den helt rigtige frisure.

Hvad skete der i 1956 i Danmark?

Folkepension er en dansk offentlig pensionsydelse, der blev indført ved lov i 1956 og erstattede den tidligere offentlige ydelse, aldersrenten. Folkepensionen er Danmarks første universelle velfærdsydelse, da alle borgere over en vis alder var og er berettiget til at modtage dens mindstebeløb.