Table of Contents:

  1. Hvad er Adolf Hitlers fulde navn?
  2. Hvad hedder Ørnereden?
  3. Kan man gå op til Ørnereden?
  4. Kan man besøge Ørnereden?
  5. Hvordan kommer man op til Ørneborgen?
  6. Hvordan kommer man op til Kehlsteinhaus?

Hvad er Adolf Hitlers fulde navn?

Adolf Hitler (født 20. april 1889 i Braunau am Inn, Østrig-Ungarn, død 30. april 1945 i Berlin, Tyskland) var en tysk politiker, senere diktator og en af 2. verdenskrigs mest centrale personer.

Hvad hedder Ørnereden?

Kehlsteinhaus, også kaldet Ørnereden (Engelsk: Eagle's Nest), er bygget på toppen af bjerget Kehlstein (1834 m) i Obersalzberg i Sydtyskland. Huset var et projekt af Martin Bormann, og var, i modsætning til en udbredt myte, ikke en gave til Hitler på hans 50-års fødselsdag.

Kan man gå op til Ørnereden?

Man kommer direkte op i selve huset med elevatoren, og herefter kan man gå rundt og se de forskellige rum og få mad og drikke i en lille restaurant eller få servering udenfor. For det mest betagende ved Ørnereden er udsigten, og i godt vejr kan man se så langt som 200 km.

Kan man besøge Ørnereden?

Et besøg på “The Eagle's Nest” også kaldet “Kehlsteinhaus” eller “Ørnereden” - var Hitlers sommerresidens og er man historisk interesseret, så er huset bestemt et besøg værd. Om formiddagen kan man få guidede ture og om eftermiddagen kan man via bus og elevator gå rundt i huset. Huset fungerer i dag som restaurant.

Hvordan kommer man op til Ørneborgen?

Når du skal besøge huset, skal du fra parkeringspladsen igennem en 124 meter lang tunnel og ind i bjerget. For enden af tunnellen skal du med en elevator – som er den originale elevator fra 1938. Når du kommer op med elevatoren, står du ved Hitlers tehus.

Hvordan kommer man op til Kehlsteinhaus?

Man kommer til stedet fra byen Berchtesgaden i dalbunden. Man kan selv køre et stykke op, men fra Obersalzberg skal man gå i et par timer eller tage en bus, som sætter passagererne af godt 100 meter under Kehlsteinhaus.