Table of Contents:

 1. Hvad er et DSLR kamera?
 2. Hvilket kamera skal jeg vælge 2020?
 3. Hvilket kamera skal jeg vælge?
 4. Hvad er et system kamera?
 5. Hvad er et spejlrefleks kamera?
 6. Hvorfor er spejlrefleks bedre?
 7. Hvor meget koster et godt kamera?
 8. Hvor mange pixel skal et kamera have?
 9. Hvilket kamera til fuglefotografering?
 10. Hvad skal man kigge efter når man køber kamera?
 11. Hvilket kamera til naturfotografering?
 12. Hvor mange megapixels kamera?
 13. Hvordan regner man pixels?

Hvad er et DSLR kamera?

Forkortelsen DSLR står for "digital single-lens reflex". Reflex henviser til den refleksion, kameraets spejl kaster, som gør, at søgeren viser det faktiske billede.

Hvilket kamera skal jeg vælge 2020?

Det kan være et kompaktkamera, der er let at tage med, eller et kamera med meget zoom, såsom de såkaldte superzoomkameraer med mere end 10x zoom. Et systemkamera med medfølgende normalzoom er et glimrende valg. Mange elsker at tage naturbilleder, og mange elsker at se på naturbilleder.

Hvilket kamera skal jeg vælge?

Canon EOS 800D – Det bedste spejlreflekskamera. Uanset om du skal optage video eller tage billeder, så er dette spejlreflekskamera fra Canon et af de bedste til formålet. Kameraet kan bruges af enhver – både nybegynder, rutineret og professionel – uden at nogle går på kompromis med kvalitet.

Hvad er et system kamera?

Systemkameraer har intet spejl. Derfor omtales de ofte som spejlløse kameraer. I systemkameraet rammer lyset sensoren, og herfra går billeddata videre til kameraets elektroniske søger, som egentlig er en lille skærm.

Hvad er et spejlrefleks kamera?

Et spejlreflekskamera eller SLR (single-lens reflex) er en særlig type kamera, hvor der inde i kameraet er monteret et system af spejle og prismer, så det billede, man ser i kameraets søger, er identisk med det endelige billede, idet motivet betragtes gennem kameraets objektiv.

Hvorfor er spejlrefleks bedre?

En af de store fordele ved et spejlreflekskamera er, at du kan se motivet, præcis som det bliver opfanget, når du tager billedet. På den måde undgår du, at du får taget et billede, der ikke stemmer overens med motivet, som det kan være tilfældet på din telefon.

Hvor meget koster et godt kamera?

Mange, hvis ikke alle, professionelle fotografer bruger Full Frame kameraer, da det er det uovertrufne valg til “almindelig fotografering”. Før i tiden fik man ikke full frame for under 30.000 – 40.000 kroner, men nu kan det erhverves til ca. 8000 kr i Canon 6D MK II.

Hvor mange pixel skal et kamera have?

Som en tommelfingerregel er fem megapixel nok til at lave et skarpt print på 20 x 25 centimeter, mens otte megapixel er nok til at lave et skarpt print på 28 x 35 centimeter. Et kamera med 10 megapixel kan give acceptable print på 33 x 48 centimeter, selv om det er muligt, at man mister nogle detaljer.

Hvilket kamera til fuglefotografering?

Udstyr til fuglefotografering Når du skal skyde actionbilleder af fugle, skal du have et kraftigt tele- eller zoomobjektiv på minimum 300 mm, hvis kameraet har full-frame-sensor. Har kameraet APS-C-sensor, kan du på grund af brændviddeforlængelsen klare dig med 200 mm og eventuelt en telekonverter.

Hvad skal man kigge efter når man køber kamera?

Det skal du tjekke før du køber nyt kamera
 1. Sensorstørrelse. Noget af det, der har allerstørst indflydelse på billedkvaliteten, er billedsensorens størrelse. ...
 2. Fokuspunkter. ...
 3. Billeder per sekund. ...
 4. Batterilevetid. ...
 5. ISO. ...
 6. Skærm. ...
 7. Ergonomi. ...
 8. Opløsning.

Hvilket kamera til naturfotografering?

Canon EOS 90D har en maksimal ISO på 25.600, hvilket gør det let at optage i svag belysning. Du har også brug for en hurtig lukkertid, men det afhænger af fuglen. "For landsvaler skal jeg bruge 1/3200 sekund. Laplandsugler er ikke særlig hurtige, så 1/2000 sek.

Hvor mange megapixels kamera?

For de fleste vil et kamera med omkring otte til 10 megapixel faktisk være nok, da de færreste billeder printes i så store formater, at du får brug for et kamera med en højere opløsning. Se her hvor mange megapixel dit kamera skal have, for at du kan tage billeder, der vil stå skarpt, når du printer dem ud.

Hvordan regner man pixels?

Ganger du et billedes højde og bredde med hinanden, får du størrelsen i pixler. Et billede i størrelsen 1.000 x 1.000 pixler er dermed 1.000.000 pixler – altså ca. 1 million pixler – eller 1 megapixel.